Dat lees je goed, besmette eieren met fipronil, die komen er bij ons niet in. Fipronil is een middel dat door bepaalde bedrijven illegaal gebruikt wordt tegen het bestrijden van bloedluizen. Omdat wij van (h)eerlijke eitjes houden met een goed leven voor de kip, komen onze eieren van Demeter. Demeter is hét kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al niet verwerkte producten.

Pluimveehouders van Demeter hebben dus een hele andere aanpak om bloedluizen te voorkomen. De hokken waar de kippen in leven zijn veel groter en de kipjes hebben meer uitloop dan in de andere landbouwsystemen. Hierdoor blijft de ziektedruk, in dit geval dus de bloedluizen, lager.
 


Daarnaast wordt er schoongemaakt met groene zeep en heet water. De kieren en plinten, de fijnste plek voor die vervelende bloedluizen, worden bijvoorbeeld ingesmeerd met een pap van gebluste kalk of bespoten met bruine aarde dat ook veel silica bevat. Dit zorgt ervoor dat de broedplaatsen van de bloedluis vernietigd worden en dat het een uitdrogende werking heeft waardoor de bloedluizen doodgaan. Ook gaan pluimveehouders van Demeter wel eens door de stal met een plamuurmes, kieren worden dan schoon geschraapt en met groene zeep schoongemaakt. Je hebt dus helemaal geen fipronil nodig!

Bij Biowinkel4you identificeren we ons graag met keurmerken als Demeter. Hierdoor ben jij zeker van eerlijke, biologische en verse producten en kunnen wij met onze idealen de wereld een stukje mooier maken. Juist door samen te werken met keurmerken als Demeter. Heb je na het lezen van dit bericht nu zin in een eitje? Gebakken, gekookt of misschien wel gepocheerd? Zónder fipronil? Die kan je bij ons in de webshop verkrijgen, van Demeter dus! Jij blij, wij blij maar vooral, een blije kip en een blij ei! De eieren van Demeter bestel je makkelijk en snel hier.

 
  Biowinkel4you.nl     02-07-2018 16:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.