Nieuwe leverancier biologisch pluimveebedrijf BIOHOF Nieuwe leverancier:
Biologisch pluimveebedrijf BIOHOF
Een kleinschalig familiebedrijf midden in de Gelderse Vallei 


 Het biologische pluimveebedrijf BIOHOF ligt verscholen tussen de kleine boeren dorpjes in het Gelderse Barneveld, een bijzonder mooi landelijk gebied, waar weilanden, houtwallen, de oude korenmolen, bossen, meanderende beekjes en oude boerderijen elkaar afwisselen.

Aan de uitloop op de boerderij is gelijk duidelijk te zien dat Biohof de natuur een warm hart toedraagt. Zo is extra rekening gehouden met de biodiversiteit door voornamelijk oude fruitrassen te poten (appel, peer, abrikoos, pruim, kers) maar ook zwarte/blauwe/rode bessenstruiken, vlierbes, rozebottel, krenteboompje, grauwe wilg en walnoten. Wilde bijen, hommels, vlinders, libelles en vogels vinden hiermee allemaal hun plekje op de boerderij. 'Dit maakt het leven en werken op een biologische boerderij voor ons ook zo waardevol', aldus Marja en Wim de Vries van BIOHOF.

Elke dag, nadat ze eerst hun ei in de nesten hebben gelegd, kiezen de kippen zelf of ze naar buiten gaan of toch liever in de ruime stal verblijven. Als het buiten schemerig begint te worden, trekken de kippen weer op het licht van de stal aan waar ze zelf hun uitgebalanceerde voer bij elkaar kunnen pikken. Dit eersteklas voer wordt door de kip omgezet in eieren en dat proef je! In de stal is een Bolegg Terrace Systeem van Vencomatic geplaatst. Dit is een mooi systeem waar de kip zich natuurlijk gedraagt en zichtbaar tevreden is. Dierwelzijn is voor de Biohof uitermate belangrijk en daarom is heel bewust voor deze stalinrichting gekozen.
 
Marja & Wim de Vries, trotse eigenaren van Biohof: 'Verkoop via Biowinkel4you.nl is een win-win situatie, de consument is verzekerd van een echt vers ei en de boer krijgt een eerlijke prijs betaald. '
                          Geniet jij binnenkort ook van een Biohof eitje?
 
                   
    07-04-2020 13:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.