Twee soorten rundvleespakketten Brandrood rund
Bestellen kan tot 22 december, levering op 24 december (vers)

Weet wat je eet, wij staan 100% garant voor herkomst, dierenwelzijn, behoud van het ras en milieuvriendelijkheid. In samenwerking met Vrienden van Velhorst, kunnen we nu tijdelijk 2 verschillende soorten verse, luxe rundvleespakketten aanbieden. (Stier Brandrood) 

                                                                           Winny van Buuren, (Vrienden van Velhorst) bij de kudde Brandrode runderen

De Brandrode runderen op Landgoed Velhorst staan het jaar rond in een mooie weide waar de vistrap van de Berkel door heen loopt. De runderen eten het kruidenrijke gras en drinken uit de Berkel. De dieren zijn vriendelijk, vruchtbaar en oersterk.

Het ras is cultuurhistorisch en genetisch zeer waardevol. Het ras komt buiten Nederland niet voor en is erkend als Oerhollands, Zeldzaam Huisdierras. Natuurmonumenten redde in 2001 dit oude huisdierras op het laatste moment van de ondergang. Op De Groote Modderkolk in Loenen werd toen gestart met een fokcentrum; met succes! De kudde van oorspronkelijk zo’n 60 runderen groeide gestaag. Door goed beheer en selectie zijn er in 2020 alleen al 1121 volwassen vrouwelijke dieren. ( ≥ 2 jaar)
 
Arjen van Buuren (Vrienden van Velhorst) bij de runderen in Lochem
 
Het Brandrode rund is vanwege zijn robuuste, sobere en zelfredzame eigenschappen een veelzijdig dier en geschikt voor jaarronde natuurbegrazing. Ze zijn goed bestand tegen ziekten en kunnen goed omgaan met voedselovergangen en wisselende weersomstandigheden. 
Daarnaast wordt dit dubbeldoel ras gehouden voor de productie van vlees en melk. Het Brandrode rund levert smaakvol vlees van goede kwaliteit en de melk is van dusdanige kwaliteit dat die ook gebruikt wordt voor kaasproductie. Brandrode runderen zijn vroegrijp en vruchtbaar, kalven gemakkelijk af zonder hulp en bezitten goede moedereigenschappen. Op veel bedrijven blijven koe en kalf na de geboorte bij elkaar en zogen de Brandroden hun eigen kalveren.


De inhoud van het luxe pakket ziet er als volgt uit:
Biefstuk - 2 stuks
  Entrecote - 2 stuk
Worst - 1 stuks
         Gehakt - 2 x 250 gram
Rosbief - 1 stuks
     Sucadelap - 2 stuks

De inhoud van het basispakket ziet er als volgt uit:
Verse worst         2 stuks
Runderschijf          4 stuks
    Suddervlees        500 gram
    Poulet                  300 gram

Het vlees wordt vacuüm verpakt en zal in week 52 (donderdag 24 december) geleverd worden.

Je vindt de vleespakketten hier:
https://www.biowinkel4you.nl/website/index.php?Show=Search&KeyWord=rundvleespakket#filter:031a1055e59d3a49b75a9080c1f21058
 
Let op: tijdelijke actie! De  rundvleespakketten worden geleverd op 24 december. op = op
Brandrood rund in Lochem, Vrienden van velhorst
  Biowinkel4you.nl     16-12-2020 13:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.