Bakkerij Driekant - Velhorstbrood

Het klinkt heel logisch, maar het komt nog maar zelden voor dat een voedselketen van ‘land tot bord’ zo zichtbaar is als bij het Velhorstbrood (volkoren tarwebrood met haver, artikelnummer 1495). Het graan groeit op fietsafstand van bakkerij Driekant op Landgoed Velhorst en het meel wordt gemalen bij molen De Vier Winden in Vragender. Boer, molenaar en bakker zijn allemaal in de Achterhoek gevestigd.

Boer
Zo’n lokale samenwerking is iets waar iedereen zuinig op is. De Natuurboeren Winny en Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst zijn bijzondere ondernemers. Zij zijn echt gericht op het geheel. De hele kringloop dicht bij huis houden. Naast granen verbouwen ze ook aardappels en groenten, die wij bij Biowinkel4you.nl ook verkopen. Klik hier om jouw producten van de Velhorst te kopen.

Molenaar
Molenaar George Gunnewick van De Vier Winden brengt al 25 jaar wekelijks zijn zelfgemalen meel naar bakkerij Driekant. Hij zet het niet zo voor de deur, nee hij zorgt dat het netjes opgestapeld wordt in het magazijn. Dat is een kostbare relatie die helemaal past in een lokale keten en waar de bakkers van Driekant blij mee zijn, waardoor er met veel liefde aan het broodbakken wordt gewerkt.

Bakker
Het Velhorstbrood is een heerlijk stevig volkoren tarwe-desembrood en is een mooi voorbeeld van lokale samenwerking, die steeds verder uitgebreid wordt. Zo komt er al een groot deel van de tarwe voor het volkoren brood van Landgoed Velhorst en worden er van het spetlbloem van Landgoed Velhorst spelt anijskoekjes gebakken in de bakkerij in Zutphen.

Klik hier om dit unieke, regionale brood te bestellen.

  Biowinkel4you.nl     19-10-2022 09:59     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.