biologische-bananen|Biowinkel4you.nl
biologische bananen - 500 gram
Lekker als gezond tussendoortje, bij het ontbijt, in smoothies en je fruitsalade - bewaar bananen buiten de koelkast

Artikelnummer

AGF3E004

€ 1,50
€ 1,35
Prijs per 500 gram
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Banaan*. * = van biologische oorsprong

Deze heerlijke tropische fruitsoort groeit in trossen van wel vijftig kilo aan een bananenplant. De banaan wordt naar mate het rijpingsproces vordert steeds zachter en zoeter van smaak. Dit komt doordat het zetmeel van de banaan omgezet wordt in suiker. Lekker als gezond tussendoortje, bij het ontbijt, in smoothies en je fruitsalade.

Bananen zijn gevoelig voor koudebederf. Bewaar bananen daarom ook op een droge, koele plek, maar buiten de koelkast. Onder een temperatuur van 7 °C gaan de cellen namelijk kapot, verliezen ze vocht, zijn ze gevoelig voor rotten en vlakken ze af in smaak.

Witst je dat de bananen die wij bij Biowinkel4you.nl verkopen naast biologisch ook nog eens Fairtrade zijn.
Mike Reuselaar (de importeur van onze bananen), vertelt over de relatie met zijn leveranciers, de boeren. "Naast zaken als smaak en kwaliteit vinden wij dat onze bananen ook ethisch aan onze hoge eisen moeten voldoen. Daarom werken wij met een specifieke groep boeren, die wij al jarenlang kennen en die zich dagelijks inzetten voor de lekkerste bananen. Door deze langdurige relaties (met sommigen werk ik al meer dan 20 jaar samen) weten we dat het goed zit met hun manier van werken. Ze houden zich namelijk niet alleen bezig met de teelt van bananen, maar zorgen daarnaast ook voor een eerlijke beloning van hun medewerkers: er wordt voor een voedzame middagmaaltijd gezorgd (vaak de belangrijkste maaltijd van de dag), een goed salaris (minimumloon en vaak meer) en scholing (vaak ook voor de kinderen).