biologische-chocoladereep-extra-puur-92%-gorilla
chocoladereep extra puur 92% - gorilla - 85 gram

Allergenen: Bevat: CACAO - Kan sporen van lactose bevatten. Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten

Artikelnummer

5009422 

€ 3,69
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Ingrediënten
92% CACAObestanddelen* (waarvan 82% cacaomassa* en 10% cacaoboter*), 8% arenga bossuiker*. * = van biologische oorsprong

Allergenen
Bevat: CACAO
Kan sporen van lactose bevatten. Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten.

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie 2660 kj / 636 kcal
Vetten 53,5 g
waarvan verzadigd 34,1 g
Koolhydraten 29,6 g
waarvan suikers 7,5 g
Vezels 14,8 g
Eiwit 9,2 g
Zout 0,0 g


Deze biologische chocoladereep is van Chocolatemakers, een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Ze maken echte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Omdat ze bij Chocolatemaker kleinschalig produceren en heel puur werken zitten er in hun repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.

De 92% Gorilla Bar is een samensmelting van twee bijzondere projecten. Dankzij deze projecten wordt zowel het leefgebied van de bedreigde Gorilla in Congo als dat van de Orang-oetan op Indonesië beschermd.

Deze biologische chocolade is gemaakt van Forastero cacao. Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!

De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.

Aan deze biologische Gorilla cacao is biologische arenga bossuiker uit het project van Stichting Masarang toegevoegd. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door onder andere nieuw bos aan te planten en daar de biologische arenga bossuiker uit te oogsten.