biologische-chocoladereep-melk-30%-met-koffie-awajun
chocoladereep melk 30% met koffie - awajun - 90 gram

Allergenen: Bevat: CACAO, MELK, LACTOSE - Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten - Fairtrade

Artikelnummer

5013321 

€ 3,69
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Ingrediënten:
30% CACAOmassa*, suiker*, CACAOboter*, MELKpoeder*, koffie* * = van biologische oorsprong

Allergenen
Bevat: CACAO, MELK, LACTOSE
Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie 2383 kj / 570 kcal
Vetten 39,1 g
waarvan verzadigd 25,1 g
Koolhydraten 46,7 g
waarvan suikers 31,0 g
Vezels 5,4 g
Eiwit 8,6 g
Zout 0,0 g


Deze biologische en Fairtrade chocoladereep is van Chocolatemakers, een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Ze maken echte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Omdat ze bij Chocolatemaker kleinschalig produceren en heel puur werken zitten er in hun repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.

De biologische cacao van deze reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.

Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.

De biologische koffie komt van CooAgroNevada een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).