biologische-groentecurry
groentecurry - 40 gram
Biologische groentecurrymix van Duqqa!

Artikelnummer

5018665

€ 4,39
Prijs per potje
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Korianderzaad*, kurkuma*, ui*, cayennepeper*, komijn*, gember*, knoflook*, kardemom*, kaneel*, limoen*, steranijs*, *=biologisch

De kruiden en specerijen(mixen) van Duqqa! zijn biologisch gecertificeerd en gemaakt om het dagelijkse koken meer smaak te geven. Kruiden met een verhaal!
Eigenlijk doen we de keuken van India geen recht door een gerecht te bestempelen als ‘de groentecurry van India’. Die bestaat namelijk niet. De democratische republiek India heeft maar liefst 28 staten die allemaal hun eigen identiteit hebben. Bepaald geen homogeen land dus en zo is het ook met de keuken.
Deze groentecurrymix is er echter toe in staat om een soort algemene smaaksensatie van dit uitgestrekte land op te roepen. Als je daarbij drie dingen in de gaten houdt, komt het altijd goed: 1. royaal kruiden; 2. gebruik altijd een of meer uien, gember en knoflook en 3. gebruik iets om het ‘body’ te geven (denk aan kikkererwtenmeel). En verder: zoveel groenten er zijn, zoveel variaties kun je op dit thema verzinnen.

Gebruik
Deze melange bevat onder meer korianderzaad, kurkuma, uienpoeder, komijn, gember, knoflook, kardemom, kaneel en steranijs. Begin met een hoeveelheid (een theelepel per persoon) en voeg later eventueel meer toe. Wil je een echt Indiaas accent geven aan je groentecurry, kies dan de juiste groenten als aardappel, bloemkool, wortel of pastinaak.