biologische-kapucijners-greenage biologische-kapucijners-greenage
biologische-kapucijners-greenage biologische-kapucijners-greenage
kapucijners - 450 gram
Biologische kapucijners van GreenAge

Artikelnummer

5011768

€ 3,49
Prijs per zak
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Kapucijners*, * = van biologische oorsprong

Niet zomaar Van Hollandsche Bodem, nee: alléen Van Hollandsche Bodem. De kapucijner is een typisch Hollandse boon (ook al heeft hij qua uiterlijk meer weg van een erwt) en deze vind je dan ook praktisch alleen in Nederland.
De kapucijner is het voorbeeld van een gewas wat verdrongen is door “gewonere” erwten en bonen – terwijl eeuwenlang kapucijners op zowat op iedere eettafel in Nederland stonden. Kapucijners zijn een beetje moeilijke peulvruchten voor een boer. Ze brengen stikstof in de grond (hoera voor deze natuurlijke bemesting van de bodem!) maar zijn wanneer ze in de buitenlucht te drogen hangen, uiterst kwetsbaar voor water. En in ons land regent het nu eenmaal op onvoorspelbare basis en helaas ook relatief veel. Dat laatste heeft veel boeren ertoe bewogen om eind jaren tachtig de gedroogde bonen business voorgoed vaarwel te zeggen.
Zo niet boer Piet uit Groningen. Piet heeft een zwak voor (Hollandsche) oergewassen en teelt met toewijding, geduld en vakmanschap onder meer deze kapucijners, die hij – zoals het oorspronkelijk ook hoort – handmatig plukt en te drogen hangt op “ruiters” – een soort houten rekken die ervoor zorgen dat de bonen de grond niet raken. En ja, deze staan buiten, op de akkers. Verboden regendansjes te doen in Groningen dus in het najaar!

Waarom wij bij Biowinkel4you.nl voor GreenAge kiezen
GreenAge brengt alleen producten op de markt die biologisch zijn. De boeren met wie zij samenwerken, behandelen hun gewassen zoals een chef dat doet bij de bereiding van zijn gerechten; toegewijd en liefdevol. “Hun” boeren beschouwen ze als familie en samen proberen ze zo respectvol mogelijk om te gaan met het leven op aarde. Bij biologisch ligt de nadruk meer op natuur & dieren, bij hun boeren op de mens. Vanzelfsprekend hoort daar een prijs bij die fair is, voor en door iedere schakel in de keten.