biologische-kardemom
kardemom - 30 gram
Biologische kardemom van Duqqa!

Artikelnummer

5018674

€ 7,99
Prijs per potje
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Kardemom*, *=biologisch

De kruiden en specerijen(mixen) van Duqqa! zijn biologisch gecertificeerd en gemaakt om het dagelijkse koken meer smaak te geven. Kruiden met een verhaal!
Kardemom of kardamom, beide spellingen zijn toegestaan, zijn de vruchtjes van de gelijknamige vaste plant en het hoort tot de oudste specerijen in deze wereld. Groene of ‘echte’ kardemom heeft Elettaria cardamomum als botanische naam en is familie van de gember. De gedroogde, wat papierachtige peulen bevatten soms wel 20 tot 25 zwarte zaadjes die, als ze geplet zijn, een veelzijdig boeket aan aroma’s vrijgeven. Denk aan kruidnagel, peper, munt, piment, eucalyptus, bergamot en – voor wie het kent – sassafras en dat allemaal tegelijkertijd. Het heeft een echt uniek zoet aroma dat geen tweede kent onder de specerijen. Groene peulen duiden overigens op een extra hoge kwaliteit.

Gebruik
In allerlei soorten baksels (koekjes, cake), zoet en hartig. In likeur, koffie, curry, geweckte producten (augurk, haring), vleesgerechten, Glühwein, custard en desserts met vruchten.