biologische-puntpaprika
puntpaprika - 2 stuks

De puntpaprika wordt zowel rauw, gekookt als gebakken in veel gerechten gebruikt

Artikelnummer

11113 

€ 3,49
Prijs per 2 stuks

 

Aantal: 
Bestellen

Ingrediënten
Puntpaprika*. * = van biologische oorsprong

Rode puntpaprika’s zijn knapperig, sappig en hebben een zeer zoete smaak, veel zoeter dan de gewone paprika. Deze paprika is door zijn dunne schil en zoete smaak heerlijk om rauw te eten, maar ook gekookt of gebakken in warme gerechten komt deze paprika goed tot z’n recht. En vergeet hem vooral niet als je gaat barbecueën! Door het grillen komt de karakteristieke zoete smaak nog meer naar boven.

Biologische puntpaprika is nog lekkerder als je je realiseert dat gangbare puntpaprika behoort tot de "dirty dozen" van groente en fruit met de meeste pesticidenresiduen.

Wist je dat:
- Ze hebben een erg zoete smaak. Een gewone paprika heeft een brix-waarde (natuurlijke suikerinhoud) van 7. Zoete puntpaprika heeft een brix-waarde van 9 tot 10.
- Vergeleken met gewonen paprika heeft puntpaprika een dunnere schil, waardoor hij makkelijker te verteren is.