biologische-salie
salie - 10 gram
Biologische salie van Duqqa!

Artikelnummer

5018714

€ 2,99
Prijs per potje
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Salie*, *=biologisch

In veel landen wordt salie al generaties lang gezien als een van de vier basiskruiden naast peterselie, rozemarijn en tijm. Het heeft een hartige, peperige lichtbittere smaak. Hoewel salie niet echt aan slechts één keuken te koppelen is, komt het wat meer voor in de Italiaanse keuken en die van de Balkan en het Midden-Oosten. Salie is in Italië niet weg te denken van de saltimboca of een simpele pasta met salieboter. In Amerika kan de kerstkip of thanksgiving-kalkoen niet zonder. Verder wordt het in Europa veel verwerkt in worstjes en met andere varkensvleesgerechten.
Gedroogde salie is vlak vóór de bloei geplukte salie. Dat luistert vrij nou want de tijdsruimte is beperkt (een week). Alleen zo heb je optimaal profijt van de organoleptische kwaliteiten. Salie is in te zetten bij het maken van sauzen en soepen, worst, paté, gevogelte, lams- en varkensvlees.
De kruiden en specerijen(mixen) van Duqqa! zijn biologisch gecertificeerd en gemaakt om het dagelijkse koken meer smaak te geven. Kruiden met een verhaal!