Neleman

Wat zijn wij er als Biowinkel4you.nl trots op om te kunnen zeggen dat wij vanaf nu de 100% biologische en 100% vegan wijnen van Neleman in het assortiment hebben! Leuk om te weten is dat Neleman ook bij ons uit de regio komt, ze zijn namelijk in Zutphen gevestigd.

Biologische wijn voor een mooiere wereld
Neleman Organic Vineyards Coöperation is met ruim 3000 mede-eigenaren de grootste wijn community van Europa. Ze maken wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Dat doen ze met liefde, met nieuwe technieken, met gevoel voor design én met een boodschap: drink biologische wijn. Want biologische wijnbouw, zonder gif en toevoegingen, levert fantastische wijnen op, jubelende recensies en vooral een mooiere wereld.

Good wine to save the world
Wist je dat maar liefst 94% van de wijndruiven wordt bespoten met gif? Dat moet duurzamer! Voor de bodem, voor de bijen, voor jou en voor ons. Neleman maakt daarom hoge kwaliteitswijn in Spanje, Frankrijk en Italië, 100% biologisch en 100% vegan. Het wijnhuis van Neleman is te vinden in het achterland van Valencia op 900 meter boven zeeniveau, in Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels beschermd bioreservaat van UNESCO. Ze maken wijn van lokale, soms bijna uitgestorven druivenvariëteiten als bobal, tardana, verdil, macabeo, monastrell, tempranillo en garnacha.

Zuinig op onze unieke druiven
Neleman is zuinig op haar unieke lokale druiven, de wijngaarden en de natuur er omheen. Ze zetten zich actief in om uitstervende druivensoorten te redden van de ondergang en deze een mooi podium te geven. In haar wijngaarden zijn dat bijvoorbeeld de verdil, de tardana en de bobal druif en in Rioja de maturana blanca waar allemaal top wijnen van gemaakt worden. Het behoud van lokale druivensoorten is belangrijk voor de biodiversiteit, het klimaat en voor jou: zo proef jij unieke wijnen én doe je iets goeds voor de wereld!

Belangrijk om de kurkeik te beschermen
Voor het milieu is het heel belangrijk om de kurkeik en kurkeikbossen te beschermen. Daarom kiezen ze bij Neleman nog steeds voor kurk én zijn ze ook de eerste met moderne, revolutionaire kurken. Ze hebben een kurkretourprogramma en bezorgen de wijn standaard zo duurzaam mogelijk. Klik hier om meer over de kurk van Neleman te lezen.

Geen kip in de wijn van Neleman
Wist je dat wijn geklaard wordt met onder andere kippeneiwit? Dat kan anders, dachten ze bij Neleman. Daarom worden al hun wijnen geklaard met een plantaardig eiwit, verkregen uit erwten. Lekker vegan friendly!

Maak kennis met deze unieke wijnen en doe ook iets goeds voor de wereld. Biologische wijn is beter voor de planeet. Beter voor de bijen. Beter voor de biodiversiteit. En beter voor de smaak. Samen drinken we de wereld mooier. Klik hier om meteen jouw biologische wijnen van Neleman te bestellen.

  Biowinkel4you.nl     02-11-2022 09:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.