Recept: Geroerbakte tofu met paksoi en rijst

De groente blijven heerlijk knapperig omdat je ze kort roerbakt. Zo behoud je de smaak en vitamines beter.

Ingrediënten – 2 personen
150 gram zilvervliesrijst
150 gram tofu
1 eetlepel tamari met minder zout of ketjap manis
½ rode peper
1 rode paprika
1 struik paksoi
1 teentje knoflook
1 bosui
2 eetlepels olie

Bereiding
Stap 1: Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Stap 2: Snijd de tofu in blokjes en schep de ketjap erdoor.
Stap 3: Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
Stap 4: Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
Stap 5: Snijd de bosui in smalle ringen.
Stap 6: Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
Stap 7: Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
Stap 8: Schep de paksoi erdoor en smoor alles in enkele minuten gaar.
Stap 9: Schep het vervolgens op een bord en strooi de ringetjes bosui erover en doe de rijst erbij.


Bron: Voedingscentrum
  Biowinkel4you.nl     22-02-2023 09:32     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.