Recept: Paddenstoelensalade met spinazie en amandelen

Deze Aziatische salade heb je in een handomdraai gemaakt. Perfect als lunch of als voorgerecht. Ook erg lekker als hapje bij de borrel op een stukje toast!

4 personen, bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten
350 gram kastanjechampignons
200 gram spinazie, gewassen
160 gram geroosterde amandelen, gehakt
6 takjes peterselie, geplukt en gehakt

Ingrediënten dressing
1 teentje knoflook, geraspt
2 eetlepels extra virgine olijfolie
1/2 citroen
peper en zout

Bereiding
Stap 1: Snijd de champignons in zo dun mogelijke plakjes en bak ze heel kort

Stap 2: Meng de knoflook met de helft van de olie met het sap van de citroen, de helft van de peterselie en de knoflook, marineer hier de champignons in en maak op smaak met peper en zout, laat 5 minuten rusten

Stap 3: Voeg de spinazie toe en hussel alles voorzichtig door elkaar. Voeg eventueel nog wat peper, zout of olijfolie toe

Stap 4: Meng de amandelen, peterselie, 3 eetlepels olijfolie en een snufje zout

Stap 5: Verdeel de salade over de borden en schep de amandelen erover

Stap 6: Serveer met een stuk citroen


Bron: Nature & More
 
  Biowinkel4you.nl     10-08-2022 09:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.