Recept: Puree van aardpeer

De volle, lichtzoete smaak van aardpeer geeft een bijzondere twist aan dit bijgerecht. Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd.

4 personen, 40 minuten

Ingrediënten
1 teen knoflook
750 g aardperen
400 g aardappelen
10 g peterselie
25 g boter
75 ml halfvolle melk

Bereiding
Schil de aardperen en aardappelen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 minuten gaar. Giet af en laat nog 5 minuten met de deksel op de pan uitdampen.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.


Bron: Nature & More
  Biowinkel4you.nl     19-01-2022 13:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.