Recept: Spicy bloemkool

Deze salade op Indiase wijze is perfect als bijgerecht bij een curry. Door rijst toe te voegen kunt u het tevens als vegetarische curry serveren.

Ingrediënten
1 bloemkool
1 rode peper
3 cm verse gember
2 tl paprikapoeder
Stukje verse kurkuma
1 tl laos
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 el zonnebloemolie
100 ml kraanwater
15 gram verse koriander

Bereiding
Stap 1: Snijd de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd in ringetjes.

Stap 2:Schil de gember en kurkuma en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, laos, gemalen koriander, olie en eventueel zout.

Stap 3: Bak het kruidenmengsel 5 min. op laag vuur in een koekenpan. Voeg de bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om.

Stap 4: Schenk 100 ml water bij bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 - 15 min. stoven. Schep geregeld om.

Stap 5: Snijd de koriander fijn. Schep de bloemkool in een schaal en bestrooi met de koriander.



Bron: Nature & More

 
  Biowinkel4you.nl     31-08-2022 13:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.