Bij Biowinkel4you.nl zijn we Skal gecertificeerd. Dat staat natuurlijk hartstikke mooi en betrouwbaar maar is daarnaast ook heel erg betekenisvol. Wat het Skal certificaat inhoudt lees je in dit blog!

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt deze regels. Een bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, importeert, verpakt, verhandelt of opslaat kan over dit certificaat beschikken. Biowinkel4you.nl is Skal gecertificeerd, dat wil zeggen dat wij voldoen aan de regelgeving omtrent Biologische producten. Dat is natuurlijk ook wel het minste waar een Biologische webshop aan moet voldoen ;)

Het Skal certificaat herken je aan het groene logo met de vorm van een blaadje. Iedereen die Skal gecertificeerd is ontvangt een Skal nummer, bij Biowinkel4you.nl is dat 104773. Skal geeft ook de mogelijkheid om te zoeken naar bedrijven die Skal gecertificeerd zijn, hierdoor kan je controleren of een certificaat wel echt is uitgegeven en nog geldig is.

Naast de Skal certificering, is het EKO-keurmerk ook een veel bekende! Je ziet deze eigenlijk altijd in combinatie met de Skal certificering, omdat je het EKO-keurmerk ook ontvangt wanneer je Skal proof bent.

Om je Skal certificaat te behouden, dien je natuurlijk constant aan de voorwaarden te voldoen. Dat is bij Biowinkel4you.nl niet zo moeilijk, want dit zit bij ons in de bedrijfsvoering! Op vrijdag 8 maart ontvangt Biowinkel4you.nl medewerkers van Stichting Skal voor de jaarlijkse herkeuring. Kunnen we weer mooi pronken met ons Skal certificaat!

Biowinkel4you.nl mag met gepaste trots het EKO-keurmerk voeren omdat het méér wil doen dan de Europese wetgeving voor biologische productie voorschrijft. Hiermee verbinden wij ons aan de biologische principes: gezondheid, ecologie, eerlijk en zorg.


 
 
  Biowinkel4you.nl     01-03-2019 13:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.