Chocolade is natuurlijk heel erg lekker en vandaag kunnen we dat samen vieren! De biologische chocolade die we bij Biowinkel4you.nl verkopen is van het merk Chocolatemakers.

Bij Chocolatemakers vinden ze, net als wij, dat chocola echte chocola is, als het met aandacht op een ambachtelijke manier gemaakt is. Bewust, duurzaam, van topkwaliteit en met zo min mogelijk toevoegingen en zo weinig mogelijk afval. Het maken van de repen hebben ze bij Chocolatemakers volledig zelf in de hand, waardoor ze alle stappen in het proces zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen uitvoeren.


Het vervoeren van de cacaobonen naar de fabriek gebeurt zo milieuvriendelijk mogelijk.  Zo worden de cacaobonen voor de 'Tres Hombres bar' met het zeilschip de Tres Hombres, op windkracht, uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Het uitladen van de zakken cacaobonen gebeurt met een net. In het ruim worden steeds een paar zakken met bonen op het net gelegd. Dan mogen de mensen op de wal gaan hijsen. Met behulp van onder andere fietsen, huifkarren en spierkracht worden de zware zakken (elke zak weegt 70 kilo(!)) naar de fabriek gebracht.

Met het eten van deze chocolade steun je het zeilschip de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport. Wie wil dat nou niet?
Je vindt de producten van Chocolatemakers natuurlijk in onze webshop. Ga gauw proeven en..... genieten.....

  Biowinkel4you.nl     04-07-2019 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.