Duurzame en pure producten, daar staat Meesters van de Halm voor. Mooi meegenomen: de producten zijn echt on-wijs lekker. Zo wordt wakker worden een feestje en zit je snel aan je, gezonde, biologische ontbijt! Deze week lichten we Meesters van De Halm uit!

Hoe begon het allemaal?
Graanpletterij De Halm werd in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dus ook met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli’s.Biologische producten
Producten bij Meesters van de Halm worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Biologisch dus! Geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm zelf vindt er regelmatig een controle plaats door Skal, de controleorganisatie voor biologische productiemethode, die door de controles het EKO-keurmerk verleent.

De granen worden geschoond, gepeld en geplet zodat ze geschikt zijn voor menselijke consumptie. Meesters van De Halm gebruiken granen, voor zover mogelijk, die in Nederland verbouwd zijn. Mits de granen in Nederland geteeld kunnen worden. Sommige granen kunnen niet in Nederland verbouwd worden vanwege ons klimaat.

Dat is een bewuste keuze van Meesters van de Halm. Hierdoor is de controle op het nakomen van regels het kortste en het eenvoudigste. Daarnaast treedt er de minste verspilling van energie op, wordt het milieu niet nóg meer belast door het verwerken van graan uit de omgeving en willen Meesters van de Halm graag een steentje bijdragen aan de bestaansmogelijkheid van de Nederlandse biologische landbouw. Naast biologisch, draagt Meesters van De Halm ook fairtrade een warm hart toe.

Een match made in heaven
Ja echt, want wij van Biowinkel4you.nl kiezen niet zomaar een leverancier, het verhaal moet ons aantrekken en passen bij onze kernwaarden. Wanneer je dan het verhaal van Meester van De Halm leest, gaat ons hart echt een stukje sneller kloppen. Want samen met zulke leveranciers, kan je de wereld pas écht een stukje mooier maken.
 
  Biowinkel4you.nl     21-09-2018 11:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.