biologische-witlof
witlof - 500 gram
Biologische witlof

Artikelnummer

270

€ 4,99
€ 3,99
Prijs per 500 gram
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Witlof*. * = van biologische oorsprong

Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Het heeft een licht bittere smaak en kan rauw of gekookt gegeten worden. Witlof is ook lekker in ovenschotels met kaas en ham of zalm, of in een salade met mandarijnen, appel, jonge kaas en ei!

Tips:
- Als je witlof kookt en de mooie witte kleur wilt behouden, kun je enkele druppels citroensap aan het water toevoegen.
- Kinderen zijn niet de allergrootste witloffans omdat die licht bitter smaakt. Door de witlof te koken met wat melk bij het water, wordt de bittere smaak verzacht.

Wist je dat:
- De naam witlof van witloof oftewel "witte bladeren” komt.
- Witlof bijna geen calorieën bevat, slechts 12 per 100 gram.
- Biologische witlof is een bladgroente dat in twee fasen geteeld wordt:
De eerste fase is buiten op het land, waar de wortels gekweekt worden. In het voorjaar wordt er gezaaid op het land. Uit deze zaadjes groeien wortels, ook wel witlofpennen genoemd. Als deze groot genoeg zijn worden ze gerooid.
De tweede fase is binnen, in het donker. Als de wortels gerooid zijn worden ze in bakken gedaan, met voor iedere wortel een speciaal vakje. In donkere groeicellen wordt vervolgens witlof uit de wortels gekweekt. Op elke wortel groeit een kropje witlof. Door het donker groeit het blad wit uit de wortel. Als er licht aan te pas komt worden de blaadjes namelijk langzaam maar zeker groen. Bij het verwerken wordt de witlof van de pen gesneden.