Recept: Heerlijke citrus dressing

  Biowinkel4you.nl     07-12-2022     Reacties (0)

Recept: Heerlijke citrus dressing Het recept is heel makkelijk om zelf te maken. Een kwestie van sap persen, op smaak brengen met rasp van de sinaasappel of citroen, een klein beetje olie en mosterd toevoegen en voilà: Een speciale vinaigrette vol van smaak. Ingrediënten (4 personen, 15 minuten) Sap van 1 kleine sinaasappel Sap van 1 citroen 1 eetlepel grapefruitsap (optioneel) 1 eetlepel honing mosterd 1 eetlepel suiker, zoetstof of honing 1 eetlepel extra vierge olijfolie Peper en zout Bereiding Stap 1: Schil de sinaasappel met zo min mogelijk wit onder de schil. Stap 2: Pers de sinaasappel, citroen en voeg het grapefruitsap toe. Stap 3: Verwarm de verschillende sappen met suiker in een pannetje en voeg de sinaasappelschil toe. Stap 4: Zodra het sap kookt, draai het vuur laag en laat...

Lees meer

Noten van Horizon, passend in ieder dieet

  Biowinkel4you.nl     07-12-2022     Reacties (0)

Noten van Horizon, passend in ieder dieet Gezonde noten passen in ieder dieet dankzij de hoge hoeveelheid vitamines en mineralen die noten bevatten. Hierbij kun je denken aan ijzer, zink, magnesium en calcium. Maar wist je dat noten ook vol zitten met de mineralen koper, selenium en kalium? Om ervoor te zorgen dat jij jouw favoriete noot op zijn gezondst eet, is het belangrijk om hem zo puur mogelijk te eten. Let er bijvoorbeeld op dat de noot niet geroosterd of gebrand is, geen toegevoegde suiker, olie of toegevoegd zout bevat en dat de noot van een verse oogst is. Het merk waarvoor Biowinkel4you.nl gekozen heeft, is Horizon Natuurvoeding. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van biologische notenpasta's en de import van biologische noten, zuidvruchten en zaden. Klik hier om hun verhaal te lezen...

Lees meer

Recept: Broccolisoep met zalm of pompoenblokjes

  Biowinkel4you.nl     30-11-2022     Reacties (0)

Recept: Broccolisoep met zalm of pompoenblokjes Smaakvol en voedzaam soepje voor ieder moment Ingrediënten 1 broccoli 1 ui 2 teentjes knoflook 1 zoete aardappel olijfolie 1 blokje groentebouillon 100 ml (plantaardige) kookroom zout en peper Griekse yoghurt 100 gram gerookte zalm of blokjes geroosterde pompoen Bereidingswijze Stap 1: Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de uit en hak de teentjes knoflook fijn. Stap 2: Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Stap 3: Fruit de ui en de knoflook 2 minuten in een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg de zoete aardappel en de broccoli toe en roerbak nog 5 minuten mee. Stap 4: Kook intussen 1 liter water en voeg de broccoli en zoete aardappel samen met een bouillonblokje toe. Laat de soep 10 minuten doorkoken met...

Lees meer

Recept: brood van biologische volkoren tarwemeel van de Velhorst

  Biowinkel4you.nl     23-11-2022     Reacties (0)

Recept: brood van biologische volkoren tarwemeel van de Velhorst Recept om een heerlijk brood met biologisch volkoren tarwemeel te maken. De meel voor dit recept is van 100% biologische tarwe van landgoed Velhorst. Toevoegen per 500 gram meel 275 gram water 7 tot 8 gram zout 20 gram verse gist (van bakkerij Driekant) Alle ingrediënten op kamertemperatuur Bereiding Stap 1: Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water óf bij stap 2 direct in kleine brokjes door het deeg mixen. Stap 2: Meng 500 gram meel met 275 gram water, 7 tot 8 gram zout, 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Stap 3: Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen....

Lees meer

Rauw Power - Levende zuivel, Zuivel voor het leven!

  Biowinkel4you.nl     23-11-2022     Reacties (0)

Rauw Power - Levende zuivel, Zuivel voor het leven! Midden in het achterland van het dorp De Lutte in Twente staat de Raw Milk Company. Hier maken André, Tonny en Koen Mulder samen met hun medewerksters de Rauw Power zuivel, van biologische melk. Ze maken rauwmelkse, gefermenteerde producten die niet gepasteuriseerd, gesteriliseerd of gehomogeniseerd zijn. Wat is nu rauwe melk en wat zit erin? Melk bevat van nature eiwitten, gezonde vetten en vele goede vitaminen (A, B1, B2, B6, B12, D, K2 en foliumzuur) en mineralen (calcium, fosfor, magnesium en zink). De melk die u in de supermarkten koopt is altijd gepasteuriseerd of gesteriliseerd en meestal ook gehomogeniseerd en gestandaardiseerd. Dit doet men bij Raw Milk Company dus niet. Doordat deze melk geen bewerkingen heeft ondergaan, zijn alle functionele...

Lees meer

Impact in de Achterhoek

  Stichting Pak An Achterhoek     17-11-2022     Reacties (0)

Impact in de Achterhoek In 2013, het jaar dat ik gestart ben, kon ik mijn zoon niet vertellen hoe de wereld er over vijf jaar uit zou zien. Inmiddels -bijna tien jaar later- kan ik dat nog steeds niet, maar laat ik zien dat ik doe wat mogelijk is om de wereld mooier te maken.   Ondernemer zijn kan op verschillende manieren. Bij de start van mijn bedrijf, koos ik bewust voor biologisch,sociaal en duurzaam ondernemen. Van grondstof tot product en van werknemer tot leverancier, we denken altijd na over het effect van onze bedrijfsactiviteiten op ons als mensen en op de omgeving om ons heen.     Bij Appel4you.nl en Biowinkel4you.nl maken we onder andere duurzame en sociale impact, doordat we biologisch zijn. Bij een mooiere wereld horen eerlijke producten zonder onnodige chemische...

Lees meer

Ophokplicht? De mooiste boodschap blijft bio

  Biowinkel4you.nl     16-11-2022     Reacties (0)

Ophokplicht? De mooiste boodschap blijft bio Nog nooit duurde het vogelgriepseizoen zo lang als nu en op veel plekken in het land geldt momenteel een ophokplicht. Als alle kippen op hok moeten, waarom zou je dan nog voor een biologisch eitje kiezen? In dit artikel lees je waarom bio de mooiste boodschap blijft. Natuurlijk gedrag Bij biologisch staat het welzijn van de kip voorop en kunnen de dieren dus zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen. Dat maakt dat biologische kippen, ook in de stal, een kiplekker leventje leiden en dat jouw eitje lekker én diervriendelijk is. Wintertuin Een van de belangrijkste dingen voor een fijn leven voor de kip is de aan- én afwezigheid van daglicht. Zo kan de kip een zo natuurlijk mogelijk dag- en nachtritme aanhouden. Het daglicht helpt de kippen om weerstand...

Lees meer

Recept: Sukadelapjes, volgens recept van Onze Bio Slager

  Biowinkel4you.nl     16-11-2022     Reacties (0)

Recept: Sukadelapjes, volgens recept van Onze Bio Slager Het duurt even maar dan heb je een heerlijk gerecht, met dank aan Onze Bio Slager! Ingrediënten Sukadelapjes 1 ui 40 gram (ongezouten) roomboter 2 gedroogde laurierblaadjes 2 kruidnagels 2 el azijn Bereiding Stap 1: Dep het vlees droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Fruit de ui ca. 2 minuten mee. Bestrooi het vlees met de peper en eventueel zout. Schenk warm water in een pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Stoof het vlees afgedekt in ca. 2 ½ uur zachtjes gaar. Stap 2: Proef de jus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveertip: Serveren met gekookte aardappels en rode kool, eet smakelijk!  

Lees meer

Onze Bio Slager

  Biowinkel4you.nl     16-11-2022     Reacties (0)

Onze Bio Slager Het vlees dat wij verkopen komt van Rob Boeken, eigenaar van Onze Bio Slager. Het vlees en de vleeswaren zijn biologisch of zelf Demeter-gecertificeerd. Biologisch vlees is niet zomaar een stukje vlees. Biologisch vlees is vlees met een duidelijk verhaal en met een herkomst. Biologisch is beter voor ons welzijn, het welzijn van het dier en voor het milieu. Daarnaast is biologisch vlees in smaak duidelijk te onderscheiden met niet-biologisch vlees als het aankomt op smaak.   Dubbeldoel Demeter rund Het rundvlees is Demeter-gecertificeerd (=biologisch-dynamisch) en komt van het ras Blaarkop, dat bekend staat om zijn heerlijke volle rundvlees smaak en diepe rode kleur. De Blaarkop is een echt Nederlands ras. Deze runderen worden gehouden voor hun melk en gaan daarna de wei in om op krachten...

Lees meer

Biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst

  Biowinkel4you.nl     09-11-2022     Reacties (0)

Biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst De koolzaadolie van Landgoed Velhorst is de eerste koudgeperste koolzaadolie voor humane consumptie van Nederlandse bodem. De olie is voor 100% gemaakt van biologische koolzaad dat afkomstig is van Landgoed Velhorst. Deze biologische koolzaadolie draagt onder andere bij aan de biodiversiteit, een kleinere ecologische voetafdruk en een goede leefstijl. Biodiversiteit Koolzaad draagt bij aan het verhogen van de biodiversiteit. Zowel winter- als zomerkoolzaadolie, is onderdeel van het teeltplan van de Velhorst, waarbij er gezorgd wordt dat vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar gewassen bloeien. Het winterkoolzaad is één van de eerste bronnen van nectar voor insecten. Deze (roof) insecten helpen om eventuele plagen en ziektes te voorkomen. Op Landgoed...

Lees meer

Recept: Gehaktballen in tomatensaus

  Biowinkel4you.nl     02-11-2022     Reacties (0)

Recept: Gehaktballen in tomatensaus Een gemakkelijk gerecht met heerlijke gehaktballen in tomatensaus. Perfect voor bij de pasta of wat brood. Tip: gebruik hiervoor de ongebraden gehaktballen van Onze Bio Slager. Ingrediënten Gehaktballen 400 gram tomatenblokjes (uit blik) 125 gram snoeptomaatjes Mozzarella Knoflook Verse basilicum Olie of boter Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor 200 graden.  Stap 2: Voordat de gehaktballen de oven ingaan, gaan we ze eerst een mooie gaar braden met een mooie korst. Dit doen we simpelweg in de pan met boter of olie met de knoflook. Als de ballen eenmaal een mooi bruin korstje hebben halen we ze eruit. Stap 3: Pak een grote ovenschaal en plaats daarin de gehaktballen, samen met de tomatenblokjes, de cherrytomaatjes en verdeel de mozzarella over de schaal....

Lees meer

Neleman - Kurk

  Biowinkel4you.nl     02-11-2022     Reacties (0)

Neleman - Kurk Kurk! Wij zijn er dol op. Op lekkere wijn ook. Daarom hebben ze bij Neleman de hoogwaardige NDtech kurk. Elke kurk is dan getest door een machine te laten snuffen en ruiken om er zeker van te zijn dat de kurk schoon en de wijn drinkbaar is. Garantie van Neleman Door gebruik te maken van moderne technologie kunnen ze bij Neleman zelfs de garantie geven dat een fles nooit ‘kurk’ zal hebben. Ze voorzien namelijk elke fles van de moderne NDtech kurk. Al deze kurken worden getest op de gevreesde TCA bacterie. En als ze door die strenge controle zijn, krijgen ze een uniek nummer. Een lot uit de loterij. Dus elke fles met kurk is bij Neleman kurkvrij. Handige draaikurk Soms is een traditionele kurk erg onhandig. Bijvoorbeeld bij een picknick in het park of met 20 mensen op bezoek. Dus wil je...

Lees meer

Neleman

  Biowinkel4you.nl     02-11-2022     Reacties (0)

Neleman Wat zijn wij er als Biowinkel4you.nl trots op om te kunnen zeggen dat wij vanaf nu de 100% biologische en 100% vegan wijnen van Neleman in het assortiment hebben! Leuk om te weten is dat Neleman ook bij ons uit de regio komt, ze zijn namelijk in Zutphen gevestigd. Biologische wijn voor een mooiere wereld Neleman Organic Vineyards Coöperation is met ruim 3000 mede-eigenaren de grootste wijn community van Europa. Ze maken wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Dat doen ze met liefde, met nieuwe technieken, met gevoel voor design én met een boodschap: drink biologische wijn. Want biologische wijnbouw, zonder gif en toevoegingen, levert fantastische wijnen op, jubelende recensies en vooral een mooiere wereld. Good wine to save the world Wist je dat maar liefst 94% van de wijndruiven wordt...

Lees meer

Recept: Geroosterde pompoen soep met zachte geitenkaas

  Biowinkel4you.nl     26-10-2022     Reacties (0)

Recept: Geroosterde pompoen soep met zachte geitenkaas Een heerlijke pompoensoep met een volle smaak, gemaakt van de Nelson pompoen van de Velhorst. Daar kom je de herfst wel mee door! Ingrediënten Pompoen Nelson Koolzaadolie Rode ui Rode peper Knoflook Kurkuma Komijnzaad Kokosmelk en/of kruidenbouillon Zachte geitenkaas Peterselie Bereiding Stap 1: Snijd een pompoen in vieren en haal de pitten er uit. Stap 2: Besprenkel de pompoen met koolzaadolie en rooster de pompoen in de oven om 220 graden in ca. 45 minuten gaar. Stap 3: Snijd een rode ui, rode peper en knoflook fijn en braad het licht aan in koolzaadolie met kurkuma en komijnzaad aan. Stap 4: Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en voeg deze toe aan het kruidenmengsel. Stap 5: Voeg kokosmelk en/of kruidenbouillon toe en pureer...

Lees meer

Arjen en Winny inspireren tot een nieuwe invulling van het beroep boer

  Biowinkel4you.nl     26-10-2022     Reacties (0)

Arjen en Winny inspireren tot een nieuwe invulling van het beroep boer Chantal Engelen van Peasofme.com was op werkbezoek bij de Vrienden van Velhorst. Chantal heeft de weg van het graan gevolgd: het schonen van het graan, graan naar de molenaar brengen en de granen bezorgen bij Driekant Ambachtscentrum. Wil je weten hoe ze het ervaren heeft? Lees dan snel verder. Kun je op een relatief grote schaal natuurinclusief boeren zonder personeel, bedrijfsmatig succesvol zijn en ook nog een beetje vrije tijd hebben? Dat klonk mij tot voor kort vrij onrealistisch in de oren. Maar nu ik Winny en Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst ontmoet heb, weet ik dat het kan. Voor mijn volgende peasmakers ben ik te gast op Landgoed Velhorst, een natuurgebied van Natuurmomenten in Lochem in de Achterhoek. In 2018 startte Arjen en Winny...

Lees meer

Recept: Gegrilde puntpaprika met tonijnsalade

  Biowinkel4you.nl     19-10-2022     Reacties (0)

Recept: Gegrilde puntpaprika met tonijnsalade De zoete puntpaprika is zo veelzijdig. In de oven gegrild is een favoriet, met tonijnsalade is echt een aanrader. Dit recept is makkelijk voor bij de borrel, als voorgerecht of bijgerecht. Ingrediënten 8 zoete puntpaprika’s 3 el olijfolie 2 citroenen 2 blikjes tonijn (op basis van water of olijfolie) 4 el crème fraiche 1 el mayonaise 15 gram bieslook, fijngehakt 1 el kappertjes (deze kun je iets kleiner maken door ze doormidden te snijden) 15 gram waterkers (optioneel) zout en peper Bereiding Stap 1: Verhit de oven voor op 200 °C. Stap 2: Meng de olijfolie met 1 el citroensap en peper en zout. Stap 3: Maak een inkeping in de lengte van de puntpaprika's of snijd ze doormidden, wat je zelf prettiger vindt. Haal de zaadjes eruit. Stap...

Lees meer

Bakkerij Driekant - De Wereldbol

  Biowinkel4you.nl     19-10-2022     Reacties (0)

Bakkerij Driekant - De Wereldbol Brood met een boodschap van bakkers met een missie In 2016 is het initiatief voor de Wereldbol genomen door Kees Klomp en door Henk Smit (oprichter van Driekant, bakker en gepassioneerde ondernemer “avant le lettre”). Elke dag bakken de bakkers uw dagelijks brood. Lekker en voedzaam brood waar miljoenen mensen van genieten. Ondertussen hebben wereldwijd nog honderden miljoen mensen elke dag honger. Dat vinden de oprichters ‘onverteerbaar’. Daarom bakt Driekant De Wereldbol. Een brood met een unieke receptuur en smaak. Hét brood met een boodschap: “Eet honger de wereld uit!”. Eet honger de wereld uit Het kan. Want van iedere Wereldbol gaat 30 cent naar The Hunger Project. Zij trainen mensen in dorpen op het platteland van Afrika, Azië en...

Lees meer

Bakkerij Driekant - Velhorstbrood

  Biowinkel4you.nl     19-10-2022     Reacties (0)

Bakkerij Driekant - Velhorstbrood Het klinkt heel logisch, maar het komt nog maar zelden voor dat een voedselketen van ‘land tot bord’ zo zichtbaar is als bij het Velhorstbrood (volkoren tarwebrood met haver, artikelnummer 1495). Het graan groeit op fietsafstand van bakkerij Driekant op Landgoed Velhorst en het meel wordt gemalen bij molen De Vier Winden in Vragender. Boer, molenaar en bakker zijn allemaal in de Achterhoek gevestigd. Boer Zo’n lokale samenwerking is iets waar iedereen zuinig op is. De Natuurboeren Winny en Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst zijn bijzondere ondernemers. Zij zijn echt gericht op het geheel. De hele kringloop dicht bij huis houden. Naast granen verbouwen ze ook aardappels en groenten, die wij bij Biowinkel4you.nl ook verkopen.  Klik hier om jouw producten van...

Lees meer

Bakkerij Driekant – Biologisch, Ambachtelijk, Sociaal

  Biowinkel4you.nl     19-10-2022     Reacties (0)

Bakkerij Driekant Biologisch, Ambachtelijk, Sociaal Wij kiezen er als Biowinkel4you.nl bewust voor om de biologische producten van Ambachtscentrum Driekant uit Zutphen af te nemen. De passie en liefde voor: het ambacht, het maken van biologische producten met regionale grondstoffen en voor de mens sluiten naadloos aan bij ons bedrijf, en inspireren ons ook weer. Leuk om te weten is dat de bakkerij in 2020 verkozen is tot beste biologische Bakkerij van Nederland. Wij zijn er dan ook super trots op dat wij de (h)eerlijke producten van deze biologische bakkerij uit onze regio mogen aanbieden. Ambachtelijk, biologisch en regionaal Driekant is een biologische bakkerij met een breed assortiment ambachtelijk bereidde 100% biologische producten. Van brood en banket tot taart, ze maken het al 25 jaar! Alles wordt...

Lees meer

Recept: Hummus van adukibonen van GreenAge

  Biowinkel4you.nl     12-10-2022     Reacties (0)

Recept: Hummus van adukibonen van GreenAge Hummus, ook wel houmous genoemd, is een tapenade, spread, dip die meestal op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie is. Maar je kan hem ook van adukibonen maken! Ingrediënten 100 gram GreenAge adukibonen 1 eetlepel tahin sesampasta 1 knoflookteen, geperst een flinke scheut extra vergine olijfolie het sap van 1 – 2 citroenen de blaadjes van 6 stelen peterselie, fijngehakt peper en zout paprikapoeder Bereiding Stap 1: Spoel de adukibonen in een vergiet of zeef onder koud stromend water. Stap 2: Doe ze in een kom en doe er koud water bij tot ze ca. 2 cm onder staan, laat 8 uur weken (het makkelijkst is om dit de avond ervoor te doen zodat de adukibonen ’s nachts weken of doe het ’s ochtends als je de hummus ’s avonds...

Lees meer

Recept: Gegrilde Zoete Aardappel

  Biowinkel4you.nl     12-10-2022     Reacties (0)

Recept: Gegrilde Zoete Aardappel Nog even genieten van de nazomer? Dat kan met dit recept! Je kan de zoete aardappel zowel op de barbecue als in de oven bereiden. Ingrediënten Zoete aardappels Olijfolie Zout Verse tijm en dille Tzatziki Mosterd Bereiding Snijd de zoete aardappels in dikke schijven en besprenkel ze met olie, zout en verse tijm. Pak ze in aluminiumfolie in en leg deze gedurende 45 minuten op de BBQ (bakken in de oven kan ook). Zodra de aardappels boterzacht zijn, serveer deze dan met tzatziki of Griekse yoghurt, mosterd en verse dille erop. Tip: voeg vers geraspte citroenschil, citroensap en Mexicaanse kruiden toe aan gekookte zoete aardappel. Bron: Nature & More  

Lees meer

Biodynamisch in cijfers - herfst 2022

  Biowinkel4you.nl     05-10-2022     Reacties (0)

Lees meer

Demeter en dierenwelzijn

  Biowinkel4you.nl     05-10-2022     Reacties (0)

Demeter en dierenwelzijn Het Demeter-keurmerk wordt wereldwijd gebruikt en normen worden vastgesteld in een democratisch proces met alle landen die actief zijn met biodynamische landbouw waaronder Nederland. Alle producten met het Demeter keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast als aanvulling voldoen aan de Demeter normen ontvangen na de controle een Demeter certificaat en mogen het Demeter keurmerk voeren. Op biodynamische boerderijen krijgen dieren de ruimte om maximaal natuurlijk gedrag vertonen. Dat betekent bijvoorbeeld dat koeien en geiten hun hoorns mogen behouden (alle koeien en geiten hebben van nature namelijk hoorns). Ook voor kippen gelden aanvullende regels op de Europese bio wetgeving....

Lees meer

Recept: Tartaar op z’n Hollands

  Biowinkel4you.nl     05-10-2022     Reacties (0)

Recept: Tartaar op z’n Hollands Moet tartaar niet rauw gegeten worden? Als we de Fransen moeten geloven natuurlijk wel. Maar een tartaartje kan ook een heerlijk stukje vlees zijn om te verwerken in een oer Hollandse maaltijd met aardappels en groente. We hebben dan ook een recept van wat er heerlijk bij een lekker stukje Demeter tartaar van Onze Bio Slager past! Ingrediënten Tartaartjes Zout Peper Rozemarijn Tijm Knoflook Krieltjes Sperziebonen Bereidingswijze Om te beginnen pakken we een ovenschaal waar we alle krieltjes indoen. Hierover gaat een deel van de rozemarijn, tijm en een snufje peper en zout. Besprenkel dit met een goede scheut olijfolie. Dit gaat vervolgens voor 35-40 minuten in een oven van 180 graden. Vervolgens moeten de boontjes gekookt worden totdat ze beetgaar zijn. Deze...

Lees meer

Demeter vlees van Onze Bio Slager

  Biowinkel4you.nl     05-10-2022     Reacties (0)

Demeter vlees van Onze Bio Slager Het vlees dat wij verkopen komt van Rob Boeken, eigenaar van Onze Bio Slager. Het rundvlees van Onze Bio Slager is naast SKAL- (=biologisch, het groene blaadje) ook nog eens Demeter-gecertificeerd (=biologisch-dynamisch). Demeter Biologisch-dynamisch werkende boeren, tuinders en verwerkers voldoen aan de wettelijke biologische eisen en daarbovenop gelden specifieke Demeter eisen voor dierenwelzijn, bodemkwaliteit, natuur en landschap en het zover mogelijk sluiten van kringlopen voor mest en voer. Het meeste veevoer wordt op het eigen bedrijf verbouwd. Voor rundveebedrijven geldt dat 80% van het voer van het eigen bedrijf moet komen (dit is 20% meer dan voor alleen biologisch gecertificeerde rundveebedrijven). Daarnaast krijgen kalveren op een biologisch-dynamische boerderij de eerste...

Lees meer

Recept: Paprika met gepofte knoflook en sjalot

  Biowinkel4you.nl     28-09-2022     Reacties (0)

Recept: Paprika met gepofte knoflook en sjalot Met dit recept maak je een aromatisch cadeautje op je bord. Wat extra fijn is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en het makkelijk te maken is! Ingrediënten - 2 personen 6 sjalotten 1 rode paprika 1 bol knoflook 2 takjes rozemarijn of tijm 1 eetlepel olijfolie Peper Bereiding Stap 1: Warm de oven voor op 200°C. Stap 2: Neem 2 stukken aluminiumfolie van 30 centimeter lengte. Stap 3: Haal de tenen los van de knoflook.  Stap 4: Halveer de paprika en verwijder pitjes en zaadlijsten.  Stap 5: Pel de sjalotten en halveer ze (laat hierbij de aanzet heel). Verdeel de sjalotten op één helft van beide stukken aluminiumfolie. Stap 6: Vul de paprikahelften ieder met een takje van het verse kruid en verdeel er...

Lees meer

Waarin onderscheidt biodynamische voeding zich van biologische voeding?

  Biowinkel4you.nl     28-09-2022     Reacties (0)

Waarin onderscheidt biodynamische voeding zich van biologische voeding? Omdat biodynamische producten zo min mogelijk worden bewerkt, blijft de vitale waarde van voeding zoveel mogelijk behouden. Enkele voorbeelden: groente- en fruitsappen komen nooit uit concentraat. Dit indikken en vervolgens weer aanlengen met water gebeurt veel bij sinaasappelsap en tomatenpuree. Van biodynamische sappen weet je zeker dat het na het persen zonder deze bewerking de fles in gaat. En melk wordt niet gehomogeniseerd (daarbij wordt de melk door een nauwe opening geperst zodat vetdruppeltjes verkleinen en zich beter door de melk verdelen). Daarom heeft BD-melk een romige kraag. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Demeter-melk onder andere meer aminozuren bevat. Deze melkt smaakt als… melk. Ook zijn in producten met het...

Lees meer

Maak kennis met: Horizon Natuurvoeding

  Biowinkel4you.nl     07-09-2022     Reacties (0)

Maak kennis met: Horizon Natuurvoeding Wij hebben er als Biowinkel4you.nl bewust voor gekozen om producten van Horizon Natuurvoeding te verkopen. Horizon Natuurvoeding is gespecialiseerd in de productie van biologische notenpasta's en de import van biologische noten, zuidvruchten en zaden. Alle Horizon notenpasta’s, noten, zuidvruchten en zaden zijn voorzien van het Europees biologisch keurmerk. Controle vindt plaats volgens Verordening (EG) Nr. 834/2007. De lat ligt hoog wat betreft de kwaliteit. Daarom worden bijna alle grondstoffen direct in het land van oorsprong gekocht. Meestal van boeren en verwerkers met wie al jarenlang samengewerkt wordt. Zo zijn de Horizon biologische abrikozen, vijgen, rozijnen en hazelnoten afkomstig van het Good Food project in Turkije. Horizon Natuurvoeding is één van...

Lees meer

Recept: Pastinaak met zeezout en olijfolie

  Biowinkel4you.nl     07-09-2022     Reacties (0)

Recept: Pastinaak met zeezout en olijfolie Serveer dit heerlijke bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken vis of geroosterd vlees. Ingrediënten - 2 personen - 15 minuten ca. 300 g pastinaak 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel citroensap 2 theelepels zout Bereidingswijze Stap 1: Schil de pastinaak dun met een dunschiller en snijd in reepjes. Stap 2: Schep om met de olie en het zout. Stap 3: Doe de pastinaak in een ruime schaal en sprenkel er 1 - 2 eetlepels water over. Stap 4: Laat de pastinaak in de magnetron afgedekt gaar worden in 3 - 4 minuten op 750 Watt. Stap 5: Laat het afgedekt uit de magnetron enkele minuten nagaren. Stap 6: Bedruppel de pastinaak met wat citroensap. Eet smakelijk Bron: Nature and More

Lees meer

Kies je voor biologisch, dan kies je voor een gezonde bodem

  Biowinkel4you.nl     07-09-2022     Reacties (0)

Kies je voor biologisch, dan kies je voor een gezonde bodem Wist je dat een veerkrachtige bodem boeren helpt om ook bij steeds extremer weer voedsel te produceren? Voedselgewassen maken met hun lange wortels de bodem tot op een diepe laag luchtig. Ook de grotere diversiteit in biologische bodems zorgen voor een luchtige bodem. Als het hard regent, werkt deze bodem als een spons. Dit voorkomt overstromingen. Het resultaat? Uit onderzoek bleek dat in jaren met extreem weer (extreme droogte of zware regenval) de opbrengsten in een biologisch systeem zelfs tot 30% hoger kunnen zijn dan in een gangbaar landbouwsysteem. #biologisch #duurzaam #sociaal Bron: Bionext, 1-9-2022

Lees meer

Boer plukt vruchten van gezonde bodem tijdens droogte

  Biowinkel4you.nl     07-09-2022     Reacties (0)

Boer plukt vruchten van gezonde bodem tijdens droogte Door het neerslagtekort van de afgelopen maanden is veel landbouwgrond schraal en droog. Veel boeren hebben last van de aanhoudende droogte en moeten continue beregenen om de schade te beperken. Desondanks zien veel biologische boeren dat hun bodem de droogte goed doorstaat: het organische materiaal in de grond houdt meer vocht vast. Dat terwijl in Nederland in veel bodems het gehalte organische materiaal juist fors daalt. Een groot risico voor de toekomstige landbouw, aangezien 95% van ons voedsel uit de bodem komt. Om te voorkomen dat de bodemkwaliteit verder wordt aangetast, moeten we meer investeren in onze bodem. Intensief gebruik van de bodem, zoals het gebruik van bestrijdingsmiddelen, overmatig gebruik van (kunst)mest, intensieve teelten en zware machines,...

Lees meer

Recept Guacamole

  Biowinkel4you.nl     07-09-2022     Reacties (0)

Recept: Guacamole Heerlijk uit de Mediterrane keuken en ook nog eens voedzaam. Je kan het als dip gebruiken met nachos of lekker als spread op je brood. Ingrediënten 2 tomaten 2 rijpe avocado’s ½ ui 1-2 rode pepers Sap van 1 limoen Bereiding Snijd en mix alle ingrediënten. Breng op smaak met limoensap, zout, vers gemalen peper en knoflook. Serveer direct! Bron: Nature and More

Lees meer

Recept: Havermoutkoekjes van Landgoed Velhorst

  Biowinkel4you.nl     06-09-2022     Reacties (0)

Recept: Havermoutkoekjes van Landgoed Velhorst Deze havermout banaan koekjes van Winny van de Velhorst zijn snel en makkelijk te maken. Een lekker tussendoortje zonder toegevoegde suikers. Tip: gebruik de biologische havermout van Landgoed Velhorst voor deze heerlijke koekjes. Ingrediënten 1 rijpe banaan 150 gram havermout handje rozijnen (optioneel) Bereidingswijze Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2: Prak de banaan en meng de havermout en rozijnen er goed door heen. Stap 3: Kneed van het beslag kleine koekjes en leg deze op de bakpapier. Het beslag kan uit elkaar vallen. Vorm dan de koekjes gewoon op de bakplaat. Stap 4: Zet ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven, tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Daar krijg je toch trek van? Bestel hier dan ook snel jouw...

Lees meer

Schulp vruchtensappen

  Biowinkel4you.nl     06-09-2022     Reacties (0)

Schulp vruchtensappen Wie kent ze niet, de biologische sappen van Schulp. Van appelsap tot krachtsap, ze maken het allemaal! Biologisch Voor alle biologische sappen wordt natuurlijk biologisch geteeld fruit gebruikt, van erkende en vertrouwde telers uit de regio, die SKAL gecertificeerd zijn. Schulp is zelf ook SKAL gecertificeerd voor het verwerken van biologisch fruit. Natuurlijk komen er regels bij kijken om de betrouwbaarheid van het keurmerk te borgen, maar het grootste verschil met niet-biologisch sap is de teeltwijze bij de fruitteler. Biologisch fruit krijgt namelijk de tijd om te groeien. Er worden geen kunstmatige hulpmiddelen gebruikt om het groeiproces te versnellen. Dit zie je onder meer terug in de betere structuur van het fruit, waardoor het zich makkelijker laat persen. De ervaring leert dat dit de smaak...

Lees meer

Biologische of plantaardige zuivel, wat is de mooiste boodschap?

  Biowinkel4you.nl     31-08-2022     Reacties (0)

Biologische of plantaardige zuivel, wat is de mooiste boodschap? In de winkel sta je voor een enorm aanbod aan soorten (plantaardige) melk. Maar hoe maak je nu de beste keuze? Gangbaar, plantaardig, fairtrade of biologisch? Allemaal zuivel, maar toch net even anders in zowel smaak, productiemethode als milieu-impact. Hoe zit dat? De belangrijkste verschillen lees je in dit artikel. Biologische of gangbare zuivel? De verschillen tussen biologische en gangbare zuivel zijn misschien niet altijd even zichtbaar, maar ze zijn er wel. Een biologische melkveehouder moet aan veel strenge eisen voldoen, om het biologische keurmerk te mogen dragen. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische middelen en antibiotica ter preventie van ziekten. Daarnaast gebruikt de biologische veehouder alleen biologisch...

Lees meer

Recept: Spicy bloemkool

  Biowinkel4you.nl     31-08-2022     Reacties (0)

Recept: Spicy bloemkool Deze salade op Indiase wijze is perfect als bijgerecht bij een curry. Door rijst toe te voegen kunt u het tevens als vegetarische curry serveren. Ingrediënten 1 bloemkool 1 rode peper 3 cm verse gember 2 tl paprikapoeder Stukje verse kurkuma 1 tl laos 3 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 el zonnebloemolie 100 ml kraanwater 15 gram verse koriander Bereiding Stap 1: Snijd de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd in ringetjes. Stap 2:Schil de gember en kurkuma en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, laos, gemalen koriander, olie en eventueel zout. Stap 3: Bak het kruidenmengsel 5 min. op laag vuur in een koekenpan. Voeg de bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Stap...

Lees meer

Maak kennis met Het Blauwe Huis

  Biowinkel4you.nl     31-08-2022     Reacties (0)

Het Blauwe Huis Het Blauwe Huis is al sinds 1976 specialist in het telen, drogen en selecteren van biologische en biodynamische kruiden. De missie van Het Blauwe Huis is om de bodem te verbeteren, want ‘onze planeet is de bron van al het leven’, en daar wil Het Blauwe Huis dan ook goed voor zorgen. Met eigen kruidenteelt, op akkers in Ruinerwold, heeft Het Blauwe Huis de kans om rechtstreeks bij te dragen aan een betere aarde. De eigen teelt vormt letterlijk en figuurlijk de bodem onder het bedrijf. Door zelf te telen investeert Het Blauwe Huis al sinds de oprichting in plantenkennis en -kwaliteit. De eigen teelt garandeert honderd procent zekerheid over hoe en wanneer er wordt gezaaid en geoogst. Met het teeltplan wordt tevens gezorgd dat alle gewassen rouleren op het land, waardoor de bodem telkens weer in...

Lees meer

Volksfeest in Winterswijk

  Biowinkel4you.nl     29-08-2022     Reacties (0)

Volksfeest in Winterswijk Afgelopen weekend was het jaarlijkse volksfeest in Winterswijk. Één van de onderdelen van het volksfeest is het bloemencorso op vrijdag- en zaterdagochtend. Vrijdag waren we gewoon aan het werk, maar hebben toch even een pauze ingelast om naar het bloemencorso te kijken. Wat het voor ons extra speciaal maakte, was dat onze collega Lianne met één van de muziekverenigingen meeliep met de optocht. Konden we ook nog even meedansen op de vrolijke klanken!

Lees meer

Test... De slowjuicer

  Biowinkel4you.nl     29-08-2022     Reacties (0)

Test... De slowjuicer Wij proberen onze producten zo veel mogelijk op maat in te kopen, maar soms ontkomen we er helaas niet aan dat we producten in grotere hoeveelheden moeten inkopen en dat er wat over blijft. Weggooien van deze producten doen we uiteraard niet! We maken er onze 'fruithapjes' en soep van, en regelmatig maken we smoothies, taart of cake van de overgebleven producten. Maar je kan nog meer met groente en fruit maken dan alleen maar dingen om op te eten. Je kan er ook sapjes van maken. En daarom hebben wij afgelopen week kennis gemaakt met de slowjuicer. Slowjuicers persen langzaam en gecontroleerd sap uit fruit of groente. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Het was even spannend, want:...

Lees meer

Recept: Sap van rode biet, appel en gember

  Biowinkel4you.nl     24-08-2022     Reacties (0)

Recept: Sap van rode biet, appel en gember Met een rode biet, appels en gember zet je eenvoudig een heerlijk en gezond sapje in elkaar. Ingrediënten 1 gekookte rode biet 2 appels 2cm verse gember Sapcentrifuge Bereiding Schil de appels en gember. Snijd de biet, appel en gember in stukjes. Doe alles samen in de sapcentrifuge en mix tot een vloeibaar geheel. Heerlijk en gezond! Bron: Nature & More  

Lees meer

Bonte Bentheimers en kringlooplandbouw op Landgoed Velhorst

  Biowinkel4you.nl     24-08-2022     Reacties (0)

Bonte Bentheimers en kringlooplandbouw op Landgoed Velhorst De Bonte Bentheimer Buiten varkens spelen een belangrijke rol in de kringlooplandbouw op Landgoed Velhorst.  Na de oogst van de gewassen eten de varkens de resten van het gewas, de wortels van de (on)kruiden en de engelingen. Ze wroeten de grond om en bemesten deze. Het stro wordt gebruikt in de stal voor het vee en wordt samen met de vaste mest gebruikt op de akkers.De reststromen van de geschoonde granen en de bierbostel van het Velhorster bier worden eveneens gebruikt als voer voor de varkens. De varkens mogen op een natuurlijke manier, in eigen tempo opgroeien op Landgoed Velhorst. Een langzame groei en structuurrijk voedsel zorgen voor vlees van hoge kwaliteit. Van het vlees van de varkens wordt de droge worst gemaakt. Klik hier om de droge...

Lees meer

Meer dan een appeltje voor de dorst

  Biowinkel4you.nl     22-08-2022     Reacties (0)

Meer dan een appeltje voor de dorst Bij een fruitbedrijf houd je wel eens appels over, omdat ze bijvoorbeeld beurze plekjes hebben. Weggooien vinden wij zonde en doen wij dan ook niet, want je snijd de beurze plekjes weg en de rest van de appel is perfect. Naast dat wij de appels uit de hand eten en ze verwerken in onze fruithapjes voor in de pauze, is het ook wel eens leuk om er iets anders mee te maken. Daarom hebben wij er afgelopen week een appelcake van gemaakt. Hij was zo lekker dat hij op was voordat we het wisten!

Lees meer

Recept: Aardappelsalade met biologische Vitabellas van de Velhorst

  Biowinkel4you.nl     22-08-2022     Reacties (0)

Recept: Aardappelsalade met biologische Vitabellas van de Velhorst Met dit recept van Winny, van de Velhorst, zet je in een handomdraai een heerlijke biologische aardappelsalade met Vitabella aardappelen, uien en verse kruiden op tafel. Je kunt de salade makkelijk van te voren maken en is heerlijk als bijgerecht. Dan smaakt het nog lekkerder! Ingrediënten - 2 personen 4 middelgrote Vitabella aardappelen 1 ui verse peterselie verse bieslook 2 eetlepels mayonaise Bereiding Stap 1: Was de aardappelen in de schil. Stap 2: Snijd de aardappelen in blokjes. Stap 3: Kook de aardappelen ca. 15 minuten (niet te gaar). Stap 4: Snijd de uien en de verse kruiden fijn. Stap 5: Doe de aardappelen, uien en verse kruiden in een schaal. Voeg eventueel wat peper en zou toe. Stap 6: Voeg 2 eetlepels mayonaise toe en...

Lees meer

Het verhaal achter de jam van Fiordifrutta

  Biowinkel4you.nl     17-08-2022     Reacties (0)

Het verhaal achter de jam van Fiordifrutta In 1923 begon het verhaal van Rigoni di Asiago op de hoogvlakte van Asiago, in het noorden van Italië, met de honing van oma Elisa. De familie besloot al haar passie en ervaring te gebruiken om natuurlijke, goede en authentieke producten te creëren. De familie heeft er altijd voor gekozen om uitsluitend met biologische grondstoffen van de hoogste kwaliteit te werken, om producten te maken die eerlijk zijn voor mensen en voor het milieu. Het motto van de familie is dan ook: ’Kiezen voor biologisch zonder een enkel compromis te sluiten betekent geloven in een betere, duurzame toekomst voor de consumenten van vandaag en de generaties van morgen.’. Sinds 1996 brengt Rigoni di Asiago fruitbeleg onder de naam Fiordifrutta op de markt (Fiordifrutta betekent...

Lees meer

Recept: Yoghurtijsjes bosvruchten

  Biowinkel4you.nl     17-08-2022     Reacties (0)

Recept: Yoghurtijsjes bosvruchten Met dit recept van Fiordifrutta maak je in een handomdraai heerlijk verfrissende ijsjes. Ingrediënten – 4-6 ijsjes 300 gram Griekse yoghurt 2 grote eetlepels bosvruchten jam (of wilde blauwe bosbessen jam) 10-tal blaadjes verse munt, fijngehakt Bereiding Stap 1: Meng de yoghurt met de jam en de verse munt. Stap 2: Doe het mengsel in ijslollyvormpjes en zet 3 uur in de diepvries. Stap 3: Genieten maar!   Bron: Rigoni di Asiago

Lees meer

Hoe zit het nu precies met het stikstofprobleem?

  Biowinkel4you.nl     17-08-2022     Reacties (0)

Hoe zit het nu precies met het stikstofprobleem? Bij scheikunde en biologie leer je dat stikstof (N) de grote aanjager is voor de groei van planten. Maar ook weten we dat voor een gezonde bodem, en daarmee gezond voedsel, niet alleen N maar ook organische stof (met veel koolstof, andere mineralen en verbindingen, etc.) van groot belang is. Bij veel N (uit kunstmest en dierlijke mest) kan het organische stofgehalte van de bodem achteruitgaan, overige stoffen beperkend worden en er (te) hoge N-verliezen zijn naar lucht, grond- en oppervlaktewater; een kwestie van balans dus. Biodynamische (BD) boeren gebruiken vooral eigen stromest dat minder N bevat. Oogstresten en maaisel zorgen dat er extra organische stof aan de bodem wordt toegevoegd. Ook hebben ze veel minder uitstoot van N omdat ze veel minder dieren houden per...

Lees meer

Soep en smoothies

  Biowinkel4you.nl     15-08-2022     Reacties (0)

Soep en smoothies Met warm zomerweer zweet je meer dan anders. Het is daarom belangrijk voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Met warm weer doe je er goed aan om ten minste 2 liter water op een dag te drinken (bron: voedingscentrum). Naast water, koffie en thee hebben wij afgelopen week ook van soep en smoothies genoten om wat extra vocht binnen te krijgen. Iedereen was enthousiast om te helpen met het maken. Terwijl een aantal bezig waren met het snijden van de groenten voor de soep, waren anderen bezig met het snijden van het fruit voor de smoothie. En we hebben niet alleen goed voor het lichaam gezorgd met deze lekkere creaties, het was vooral ook heel leuk om samen te maken en er vervolgens van te genieten :)

Lees meer

Recept: Paddenstoelensalade met spinazie en amandelen

  Biowinkel4you.nl     10-08-2022     Reacties (0)

Recept: Paddenstoelensalade met spinazie en amandelen Deze Aziatische salade heb je in een handomdraai gemaakt. Perfect als lunch of als voorgerecht. Ook erg lekker als hapje bij de borrel op een stukje toast! 4 personen, bereidingstijd 15 minuten Ingrediënten 350 gram kastanjechampignons 200 gram spinazie, gewassen 160 gram geroosterde amandelen, gehakt 6 takjes peterselie, geplukt en gehakt Ingrediënten dressing 1 teentje knoflook, geraspt 2 eetlepels extra virgine olijfolie 1/2 citroen peper en zout Bereiding Stap 1: Snijd de champignons in zo dun mogelijke plakjes en bak ze heel kort Stap 2: Meng de knoflook met de helft van de olie met het sap van de citroen, de helft van de peterselie en de knoflook, marineer hier de champignons in en maak op smaak met peper en zout, laat 5...

Lees meer

Recept: Komkommer-kiwi smoothie

  Biowinkel4you.nl     08-08-2022     Reacties (0)

Recept: Komkommer-kiwi smoothie Van komkommer, kiwi, munt en appelsap maak je in een handomdraai een verfrissende smoothie! Ingrediënten 1 kiwi 250 g komkommer Een handje verse muntblaadjes 200 ml appelsap Bereiding Schil eerst de kiwi en snij het in stukjes. Was de komkommer en haal de schil eraf als je dat wilt. Na het wassen en drogen, snij de muntblaadjes in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten inclusief de appelsap in een blender en meng het goed door elkaar. Bron: Nature & More

Lees meer

Wij houden het hoofd koel!

  Biowinkel4you.nl     08-08-2022     Reacties (0)

Wij houden het hoofd koel! De temperatuur liep afgelopen week weer hoog op, maar wij wisten het hoofd koel te houden. We hebben namelijk weer heerlijke verfrissende smoothies gemaakt. Ingewikkeld? Nee hoor! Met kiwi's, bananen, sinaasappelsap en ijs wisten wij weer een heerlijke, feestelijke creatie te maken :)  

Lees meer

Recept: Koude courgettesoep van Landgoed Velhorst

  Biowinkel4you.nl     03-08-2022     Reacties (0)

Recept: Koude courgettesoep van Landgoed Velhorst Het recept voor deze verfrissende koude soep komt van Winny van de Velhorst. Hij is heerlijk tijdens een warme zomerdag en eenvoudig te bereiden met biologische courgette, munt en oregano. Ingrediënten 1 l groentebouillon 1 grote courgette, in kleine stukken 1 ui, kleingesneden 1 teentje knoflook 10 blaadjes munt 3 takjes oregano 1 dessertlepel Italiaanse kruiden 1 el crème fraîche 1 el koolzaadolie Bereiding Stap 1: Verwarm de koolzaadolie in een pan en bak de ui en knoflook even aan. Stap 2: Voeg de courgette, fijngesneden munt, oregano en kruiden toe, schep om en blus af met de bouillon. Stap 3: Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten trekken. Stap 4: Maak de soep fijn met een staafmixer (of in de blender). Stap 5: Laat de...

Lees meer

Maak kennis met de Shower Bars van Weleda

  Biowinkel4you.nl     02-08-2022     Reacties (0)

Maak kennis met de Shower Bars van Weleda De Shower Bars van Weleda zijn de perfecte combinatie tussen een duurzaam moment en een heerlijke wellness-ervaring. De biologisch afbreekbare formule van 100% natuurlijke ingrediënten reinigt mild en de romige zeep verrijkt met biologische shea butter en plantaardige glycerine verzorgt je huid. De huidverdraagzaamheid van deze body bar is dermatologisch bewezen. Wat ook heel fijn is, is dat ze microplasticvrij zijn! Je spoelt ze dus met een gerust hart van je af, het doucheputje in. Bestel jouw Shower Bars hier .

Lees meer

Nieuw uit de regio: volle kwark van Rauw Power

  Biowinkel4you.nl     01-08-2022     Reacties (0)

Nieuw uit de regio: volle kwark van Rauw Power Vanaf deze week is de volle kwark van Rauw Power ook bij ons verkrijgbaar. Deze kwark wordt gemaakt van rauwe melk. Hierin blijven alle hittegevoelige enzymen en natuurlijk aanwezige bacteriën intact. Deze dragen bij aan de rijke smaak, wat bij kazen ook wel als "terroir" wordt aangeduid. De volle melk fermenteert minimaal 24 uur. Het lebstremsel zorgt ervoor dat de kwark na fermentatie beter kan uitlekken voor een extra romige smaak. Het geeft ook een betere smaak en zachtere structuur dan microbieel stremsel. Daarnaast wordt er geen geen melkpoeder aan toegevoegd. Dit maakt de structuur wederom zacht en romig. Klik hier om hem te bestellen. Eet smakelijk!

Lees meer

Recept: Fruitspiesjes met zomerfruit

  Biowinkel4you.nl     13-07-2022     Reacties (0)

Recept: Fruitspiesjes met zomerfruit Deze fruitspiesjes zijn niet alleen leuk om te maken, lekker om op te eten, maar staan ook nog eens feestelijk op tafel bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje! Ingrediënten Stukje watermeloen 4 aardbeien 50 gram blauwe bessen 2 eetlepels halfvolle yoghurt Kaneel Materialen 3 lange prikkers Bereiding Stap 1: Snijd uit het stuk watermeloen figuurtjes of blokjes. Stap 2: Was de aardbeien en bessen. Stap 3: Steek het fruit aan lange prikkers en leg ze op 2 bordjes. Schep er een lepel yoghurt bij en stuif er wat kaneel over. Ingrediënten over? Watermeloen: Verpak een stuk watermeloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Maak van de rest van de meloen een fruitsalade. Lekker met aardbeien, frambozen, bessen, blokjes peer,...

Lees meer

Recept: Pastasalade met gegrilde groenten

  Biowinkel4you.nl     13-07-2022     Reacties (0)

Recept: Pastasalade met gegrilde groenten Proef de zomer met deze heerlijke pastasalade met gegrilde groenten! 4 personen, bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne) 4 eetlepels pesto 1 dl witte wijnazijn 1 aubergine, in plakken 2 rode paprika’s, in repen 3 courgettes, in de lengte in plakken 3 eetlepels olijfolie zout peper verse basilicum Bereiding Stap 1: Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en bewaar 1 dl kookwater voor het maken voor de saus. Stap 2: Roer door het kookwater de pesto, witte wijnazijn en peper naar smaak. Houd 2 eetlepels van de saus achter en roer de rest door de uitgelekte pasta en laat dit circa 20 minuten intrekken. Stap 3: Bestrijk de aubergineplakken, repen paprika en plakken courgette met...

Lees meer

Bingo

  Biowinkel4you.nl     11-07-2022     Reacties (0)

Bingo Als startschot voor de vakantie hebben wij, nadat we met elkaar soep hadden gegeten, een bingo gehouden. En wat was het gezellig! Het meedoen was uiteraard belangrijker dan het winnen, maar wat was iedereen fanatiek en geconcentreerd bezig. Uiteindelijk is iedereen met een prijs naar huis gegaan. Wat een feest! :)

Lees meer

Recept: Karnemelk-ijsjes

  Biowinkel4you.nl     06-07-2022     Reacties (0)

Recept: Karnemelk-ijsjes De zonnige dagen zijn weer begonnen! Tijd over én zin om iets lekkers te maken? Duik (met je kinderen) de keuken in voor deze karnemelk-ijsjes. Deze ijsjes zijn snel gemaakt en lekker verfrissend. Tussendoortje of dessert, 6 stuks, bereidingstijd 15 min. Bio boodschappenlijstje 75 ml water Groene schil van 1 limoen 75 gram rietsuiker 400 ml karnemelk of acidophilusmelk Kookgerei Vormpjes voor likijsjes Bereiding Stap 1: Breng het water aan de kook. Leg de limoenschillen erin, neem de pan van het vuur en laat de schillen ca. 10 minuten in het water trekken. Stap 2: Verwijder de schillen, breng het water opnieuw aan de kook en los de suiker in het water op. Laat de siroop afkoelen en roer de karnemelk erdoor. Stap 3: Schenk de karnemelk in de ijsvormpjes en laat ze...

Lees meer

Recept: Bread en butterpudding met aardbeien

  Biowinkel4you.nl     06-07-2022     Reacties (0)

Recept: Bread en butterpudding met aardbeien Bread & butterpudding is een echte Engelse klassieker. Perfect als dessert, maar ook hartstikke geschikt als ontbijt in het weekend. Het is een smakelijke manier om je oude sneetjes brood te gebruiken, én om te genieten van verse, biologische aardbeien. Ontbijt of nagerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 min., vega Bio boodschappenlijstje 500 gram aardbeien 3 eieren 75 gram suiker Geraspte schil van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap 225 ml melk 8 sneetjes (oud) brood Keukengerei Rechthoekige ovenschaal (ca. 1½ liter) Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes en halveer de rest. Stap 2: Klop de eieren met de suiker goed los. Klop de melk, de citroenschil en het citroensap...

Lees meer

Mislukt?! Of bijzonder en bijzonder lekker voor in de soep!

  Biowinkel4you.nl     01-07-2022     Reacties (0)

Mislukt?! Of bijzonder en bijzonder lekker voor in de soep! Op woensdag is het soep-dag bij ons. Er wordt dan een grote pan verse soep gemaakt, natuurlijk met biologische ingrediënten uit onze eigen biowinkel. De heerlijke geur trekt door het hele pand en tijdens de lunchpauze genieten we met het hele team van de soep. Er zijn zelfs collega's die niet hoeven te werken, die speciaal voor de soep even langskomen. De soep van afgelopen woensdag heeft echter wel weer een mooi verhaal. In de soep is namelijk een bijzonder worteltje beland. Het leek namelijk net of de wortel een tweede einde had. "Een mislukte wortel" was dan ook de eerste reactie van de chef van de week. Wij noemen hem eerder bijzonder. Bijzonder en bijzonder lekker voor in de soep!  

Lees meer

Green Leaf

  Biowinkel4you.nl     01-07-2022     Reacties (0)

Wauw, wat zijn wij trots! Biowinkel4you.nl is door de Europese Commissie goedgekeurd om gedurende het European Green Leaf -jaar van de gemeente Winterswijk, samen te werken aan een duurzame toekomst. De Europese Commissie heeft deze prijs in 2008 ingesteld voor kleinere gemeenten en steden (20.000-100.000 inwoners) die zich onderscheiden op het gebied van milieu en klimaat . Door jouw boodschappen bij Biowinkel4you.nl te doen, draag je bij aan de biologische, duurzame en sociale impact die Biowinkel4you.nl maakt!

Lees meer

Recept: Quinoasalade met bospeen

  Biowinkel4you.nl     01-07-2022     Reacties (0)

Recept: Quinoasalade met bospeen Deze quinoasalade heeft bijna alle kleuren van de regenboog en is onweerstaanbaar door de rijke smaken! De granaatappelpitjes zorgen voor een vleugje zoet en geven net dat extra beetje schwung dat een salade soms nodig heeft. Hoofdgerecht, 4 personen, 25 min. bereiding + 40 min. oventijd. Bio boodschappenlijstje 1 bos bospeen, geschrapt 3 el olijfolie 250 gram quinoa 2 rode uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, fijngehakt 200 gram spinazie pitjes van een halve granaatappel fijngehakte oranje schil van 1 sinaasappel 150 g feta (of 100 g gemengde noten) zout en peper naar smaak Kookgerei Bakplaat met bakpapier Zeef Keukenrasp Bereiding Stap 1: Verwarm de oven op 180 °C. Besprenkel de bospenen met 1 eetlepel olie, spreid ze uit op een bakplaat en rooster...

Lees meer

Handigheidjes om het winkelen makkelijker te maken

  Biowinkel4you.nl     27-06-2022     Reacties (0)

Handigheidjes om het winkelen makkelijker te maken Winkelwagen Heb je een account bij ons? Dan blijven vanaf nu je producten in je winkelwagen staan als je je computer afsluit. Zo kun je je bestelling dus op een later moment verder afronden, super handig! Verlanglijstje Vanaf nu kun je al je favoriete artikelen op verlanglijstjes bewaren. Verlanglijstjes maken, bewaren en bekijken?  Log in  of  maak een account .

Lees meer

Naamswijziging brood

  Biowinkel4you.nl     23-06-2022     Reacties (0)

Naamswijziging brood Met ingang van 1 juli 2022 wordt er een wijziging doorgevoerd in het Warenwetbesluit meel en brood. De wetgeving in Nederland verandert dus. Daarom zijn wij genoodzaakt de benamingen van ons brood aan te passen , de artikelnummers zullen wel hetzelfde blijven. Dus mocht je een favoriet brood hebben, dan kun je hem het beste even opzoeken met het artikelnummer . Zo heette artikelnummer 25030 eerst bio achtgranen desembol – 800 gram en nu bruin meergranen zaad-pitten desembol bio - 800 gram . Klik hier om jouw brood te bestellen.

Lees meer

Nieuw uit de regio: droge worst van Landgoed Velhorst

  Biowinkel4you.nl     22-06-2022     Reacties (0)

Nieuw uit de regio: droge worst van Landgoed Velhorst Vanaf nu is er biologische droge worst van de Bonte Bentheimer buiten varkens van landgoed Velhorst bij ons verkrijgbaar. Er zijn maar liefst 5 verschillende soorten, namelijk naturel, knoflook, venkel, kruidnagel en chorizo. Klik hier om ze te bestellen :) Deze biologische droge worst komt van de Bonte Bentheimer Buiten varkens van landgoed Velhorst. Op landgoed Velhorst hebben de varkens buiten veel ruimte, waardoor ze lekker met elkaar kunnen stoeien. Ze hebben 24/7 toegang tot mul zand, modder en een behaaglijk, beschut verblijf. Ze worden gevoed met biologische aardappelen, groenten en granen van eigen land en mogen hier op een natuurlijke manier, in eigen tempo opgroeien. De Bonte Bentheimer is een vriendelijk varken welke goed gedijt in sobere en...

Lees meer

Vers van het land...

  Biowinkel4you.nl     20-06-2022     Reacties (0)

Vers van het land... Vanaf deze week is er weer biologische andijvie, courgette, Chinese kool en rode batavia sla van Landgoed Velhorst bij ons verkrijgbaar. Vers van het land en ook nog eens uit de regio. Dat wordt genieten!  Klik hier om het te bestellen :)

Lees meer

Terugblik open dag zorgboerderij 't Grievink

  Biowinkel4you.nl     20-06-2022     Reacties (0)

Open dag zorgboerderij 't Grievink Afgelopen zaterdag waren wij aanwezig bij de open dag van zorgboerderij 't Grievink in Aalten. Het was warm, maar wat was het leuk om iedereen te ontmoeten! Wij hebben heerlijke biologische smoothies gemaakt en mooie gesprekken kunnen voeren. Kortom, ondanks de warmte een zeer geslaagde dag!

Lees meer

Rauw Power Oerkefir

  Biowinkel4you.nl     15-06-2022     Reacties (0)

Rauw Power Oerkefir Rauw Power Oerkefir is de puurste vorm van kefir die er is. Dit is namelijk de Kefir zoals hij van oudsher gemaakt werd: door rauwe melk te fermenteren met behulp van kefirkorrels (in de volksmond ‘het kefirplantje’ genoemd) in plaats van kefirculturen in poedervorm. Raw Milk Company is voor zover wij weten het enige bedrijf in de EU dat kefir maakt van rauwe melk met het kefirplantje als startcultuur. In Oost-Europa (waar de kefirkorrels vandaan komen) is het gebruik van de kefirkorrels meer gebruikelijk, maar daar wordt gepasteuriseerde melk gebruikt. Omdat de Oerkefir van Rauw Power van rauwe melk is gemaakt behoud het alle goede eigenschappen van rauwe melk, maar door het fermentatieproces is het veel langer houdbaar en heeft het nog meer voordelen: In melk zit van nature...

Lees meer

Recept: Rucolafrittata met tomaatjessalsa

  Biowinkel4you.nl     15-06-2022     Reacties (0)

Recept: Rucolafrittata met tomaatjessalsa Een frittata is een Italiaans gerecht van gebakken ei waar je alle kanten mee op kunt. Het lijkt op een omelet, maar dan wat dikker. De Italianen maakten hun kliekjes op in een frittata, en je kan dan eigenlijk ook alles door de frittata gooien! In dit recept combineer je de ei met rucola en een heerlijke salsa van snoeptomaatjes. Voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega Bio boodschappenlijstje 250 gram snoeptomaatjes Sap en rasp van ½ citroen 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte verse koriander Gedroogde gemalen chilipeper 30 gram kruidenboter 150 gram rucola of raapsteeltjes 4 eieren 50 gram geraspte oude geitenkaas Keukengerei 4 lage ovenvaste schaaltjes, ingevet Mengkom Rasp Bereiding Stap 1: Snijd de tomaatjes in kwarten...

Lees meer

Uitjes voor de zomermaanden

  Biowinkel4you.nl     15-06-2022     Reacties (0)

Uitjes voor de zomermaanden Weleda In juni en juli worden exclusieve bezoekersdagen bij Weleda in Zoetermeer georganiseerd, waarin jij je kunt onderdompelen in de wereld van Weleda. Ontdek de biodynamische tuin, kijk virtueel mee in de apotheek & doe mee aan de workshop.  Klik hier voor het volledige programma en om jouw ticket te kopen (€12,50 p.p.), er is een beperkt aantal beschikbaar! Rauw Power Voor iedereen die wel eens een kijkje bij Rauw Power wil nemen is er goed nieuws! Elke woensdag in de maanden juni, juli, augustus tot half september wordt er van 10.15 uur tot 11.15 een korte excursie met proeverij gegeven bij de Raw Milk Company in De Lutte. De kosten zijn €5,00 p.p.. Geef je vooraf op via +31541299872 of mail naar info@rawmilkcompany.nl.  

Lees meer

Recept: Quinoa met bietjes en raapstelen

  Biowinkel4you.nl     08-06-2022     Reacties (0)

Recept: Quinoa met bietjes en raapstelen Met dit kleurrijke lunchgerecht ben je verzekerd van een feestje op je bord! Deze quinoa salade is ontzettend veelzijdig. Fris door de dressing, maar ook hartig door de verschillende groentes. Lunchgerecht, 4 personen, voorbereidingstijd 30 min., bereidingstijd 20 min., vega Bio boodschappenlijstje Sap en rasp van 1 citroen 8 eetlepels olijfolie 4 kleine geschilde en gekookte rode bietjes 200 g quinoa 2 eetlepels bieslook fijngeknipt 3 eetlepels fijngehakte peterselie 250 g raapsteeltjes 50 g verkruimelde feta of geitenkaas Keukengerei Mengkommetje Rasp (Kaas)schaaf Slacentrifuge Bereiding Stap 1: Klop het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schaaf 2 bietjes in dunne plakjes en schep ze in een diep bord met 2 eetlepels...

Lees meer

Uitleg over de duurzame ‘topkeurmerken’

  Biowinkel4you.nl     08-06-2022     Reacties (0)

Uitleg over de duurzame ‘topkeurmerken’ Om aan te geven of een product aan bepaalde wetten/regelgeving/eisen voldoet, krijgt het vaak een keurmerk. Omdat er heel veel verschillende keurmerken zijn, is er door Milieu Centraal een onderzoek uitgevoerd. Van alle duurzame claims op voedselproducten blijven na onderzoek van Milieu Centraal 12 keurmerken als beste over. De onafhankelijke voorlichtingsorganisatie maakt deze 12 topkeurmerken bekend om consumenten te helpen om duurzamer boodschappen te doen. Een aantal van deze keurmerk kom je ook op producten tegen die wij als Biowinkel4you.nl verkopen. Wij zullen toelichten waarom juist deze keurmerken topkeurmerken zijn, zodat je ook de reden weet waarom je duurzame producten moet (blijven) kopen. Biologisch Alle producten van Biowinkel4you.nl zijn 100%...

Lees meer

Recept: Veldboon-spelt pasta salade van Landgoed Velhorst

  Biowinkel4you.nl     01-06-2022     Reacties (0)

Recept: Veldboon-spelt pasta salade van Landgoed Velhorst Van Winny van de Velhorst hebben we dit heerlijke recept voor een biologische veldboon-spelt pasta salade gekregen. Leuk om te weten, Keuper Pasta heeft van de biologische veldbonen en spelt van Landgoed Velhorst een veldboon-spelt pasta (schelpjes) gemaakt. Deze pasta heeft een heerlijke bite, is zeer voedzaam, een mooie vervanger van vlees en komt ook nog eens uit de regio! Ingrediënten 100 gram pasta ca. 7-8 minuten koken, met koud water afspoelen Zongedroogde tomaatjes Groenselderij Zaden en kruiden naar keuze Koolzaadolie Bereidingswijze Stap 1: Kook de pasta in ca. 7-8 minuten koken en spoel de pasta af met koud water. Stap 2: Snijd de zongedroogde tomaatjes en groenselderij fijn. Stap 3: Doe de pasta en groenten in een schaal, voeg de...

Lees meer

Wat weet jij van de veldboon?

  Biowinkel4you.nl     01-06-2022     Reacties (0)

Wat weet jij van de veldboon? Op Landgoed Velhorst verbouwen ze naast biologische aardappelen, groenten, koolzaad en verschillende granen ook biologische veldbonen . Maar wat weten we eigenlijk van de veldboon? Veldbonen of fababonen (peulvruchten) is een ‘oud’ en vergeten gewas wat de laatste jaren enorm in opkomst is. In 1850 werd er in Nederland zo’n 36.000 ha geteeld. In 2010 was dit nog maar 150 ha. Een enorm verschil. Maar na jaren van afwezigheid is de veldboon terug en bezig met een inhaalslag. Het is de snelst groeiende eiwitteelt van ons mooie Nederland. De reden? Veldbonen zijn erg eiwitrijk . Tot wel 27%(!) In een veranderende wereld waar vooral gekeken wordt naar vleesvervangers, alternatieven en duurzame oplossingen is het een interessant product vol mogelijkheden ....

Lees meer

De 10.000ste bestelling!

  Biowinkel4you.nl     30-05-2022     Reacties (0)

De 10.000ste bestelling! Biowinkel4you.nl is opgericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking werk te bieden en hen mee te laten draaien in het gehele bedrijfsproces, want wij vinden dat iedereen een talent heeft . Wij vinden het hebben van werk of dagbesteding dan ook belangrijk, omdat het structuur geeft aan je dag, je meedoet in de samenleving én je in contact komt met andere mensen. Wat zijn wij dan ook  blij, dankbaar en trots dat wij afgelopen week onze 10.000ste bestelling hebben mogen inpakken en bezorgen, want hoe meer producten er verkocht worden, hoe meer werkplekken wij kunnen creëren. Hartelijk dank voor al jullie bestellingen en tot de volgende bestelling, want we blijven je boodschappen met liefde inpakken :)

Lees meer

Recept: Portobellosandwich

  Biowinkel4you.nl     27-05-2022     Reacties (0)

Recept: Portobellosandwich Portobello’s zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Maar ze zijn ook dé perfecte vervanger voor een hamburgerbroodje. Je kunt de burger vullen met alles wat jou lekker lijkt. Ga jij deze sandwich binnenkort uitproberen? Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 15 min. Bio boodschappenlijstje 4 portobellopaddenstoelen 2 eetlepels olie 1 (kleine) ui, heel fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt 75 gram gepelde walnoten, heel fijngehakt 3 eetlepels grof gehakte peterselie 75 gram vers broodkruim Peper en zout Citroensap Kookgerei Grillpan, barbeque, tosti-ijzer of oven. Bereiding Stap 1: Haal de steeltjes uit de portobello’s en hak ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 3...

Lees meer

Waar het hart vol van is...

  Biowinkel4you.nl     24-05-2022     Reacties (0)

Waar het hart vol van is... De heren bij ons volgen de voetbalcompetitie op de voet. Wedstrijden en ander voetbalnieuws wordt dan meestal ook uitvoerig besproken. Zelfs bij het bakken van een appeltaart wordt er aan voetbal gedacht, want "Appeltaart zonder slagroom, is als voetbal zonder keeper". Een uitspraak om in te lijsten dachten wij :)

Lees meer

Rauw Power yoghurt

  Biowinkel4you.nl     18-05-2022     Reacties (0)

Rauw Power yoghurt Omdat de Rauw Power yoghurt van rauwe melk is gemaakt, behoudt het alle goede gezonde eigenschappen van biologische rauwe melk. Maar door het fermentatieproces van 24 uur, is het veel langer houdbaar dan 'normale' yoghurt. Bovendien is er nog een aantal opvallende voordelen te noemen: De Rauw Power yoghurt is gemaakt van volvette rauwe melk, waaraan een zogenaamde AB-yoghurt cultuur is toegevoegd: naast de normale yoghurtbacteriën bevat het ook de probiotische culturen Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis. Deze bacteriën overleven het maagzuur en komen dus ook daadwerkelijk in de darmen terecht. Deze bacteriën helpen maag en darmen in de juiste balans te brengen. De EFSA (European Food Safe Authority) erkent dat levende yoghurtbacteriën helpen bij de vertering...

Lees meer

Recept: Kruidige Indiase wortelsalade met kaneel en komijn

  Biowinkel4you.nl     18-05-2022     Reacties (0)

Recept: Kruidige Indiase wortelsalade met kaneel en komijn Een kruidige Indiase wortelsalade met radijs en koriander voor 2 personen die je in 15 minuten klaar hebt. Je kunt deze salade als bijgerecht serveren. Ingrediënten 3 wortels (evt. diverse kleuren), schoon geschraapt ½ bosje radijsjes 30 gram koriander Dressing ingrediënten 4 eetlepels Olijfolie sap van een halve citroen 1 teen knoflook, geperst 1 flinke theelepel honing ½ theelepel komijn (gemalen) ½ theelepel kaneel Bereiding Stap 1: Maak eerst de dressing klaar door het citroensap te mengen met de knoflook, honing, komijn en kaneel, breng eventueel op smaak met peper en zout. Stap 2: Snijd de wortel en radijs in hele fijne schijfjes, je kunt hiervoor het beste een keukenmachine of mandoline gebruiken....

Lees meer

Koningsdag 2022 bij Biowinkel4you.nl

  Biowinkel4you.nl     02-05-2022     Reacties (0)

Koningsdag 2022 bij Biowinkel4you.nl We hebben Koningsdag niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Omdat we woensdag gesloten waren, hebben we het dinsdag alvast gevierd. En bij een feestje hoort wat lekkers. Daarom hadden Remco en Harmke een overheerlijke chocoladecake gemaakt, jammie! B-B-B-BOTSING B-B-B-BOTSING is een uitspraak die regelmatig bij ons voorbij komt. Onze collega Harmke is namelijk fan van alles wat met de kermis te maken heeft, ze kijkt hier ook regelmatig filmpjes van op internet, en collega Karel houdt wel van de botsauto's. Dus zat er maar één ding op, we gingen samen naar de Koningsdagkermis hier in Winterswijk. En Karel en Lianne waren zo stoer om in de botsauto's te gaan, B-B-B-BOTSING!

Lees meer

Recept: Gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta

  Biowinkel4you.nl     29-04-2022     Reacties (0)

Recept: Gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta Deze gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta zijn perfect als lunch of bij de BBQ op zomerse dagen. 4 personen, 35 minuten Ingrediënten 4 zoete rode puntpaprika’s 3 rijpe tomaten, gesneden in dunne partjes 150 gram feta kaas, in blokjes (of vegan Griekse kaas in blokjes) Een bosje basilicum, alleen de blaadjes 4 takjes tijm 4 tenen knoflook, in dunne plakjes 4 eetlepels extra vergine olijfolie Zout en peper Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden. Stap 2: Leg een paprika met de punt naar je toe op een snijplank. Snijd een T in de voorste helft van de paprika; de horizontale lijn zo’n 1cm onder het groene steeltje, de verticale lijn vanaf de horizontale snee helemaal naar beneden. Laat daarbij de...

Lees meer

Recept: Courgette Lasagna

  Biowinkel4you.nl     13-04-2022     Reacties (0)

Recept: Courgette Lasagna Deze vega courgette lasagna is als hoofdgerecht geschikt voor 2-3 personen. Ingrediënten 2-3 Courgettes 1 Zoete aardappel 1 Ui (gesnipperd) Knoflook (2 tenen, gesnipperd) 1 Tomaat (gesneden) 1 Rode peper (fijn gesneden) 250 gram Kaas 1 pakje Passata Optioneel Vlees, meer kaas Bereiding Saus Stap 1: Fruit de gesnipperde knoflook en uien ongeveer 2 minuten (voeg optioneel vlees toe). Stap 2: Voeg de gesneden tomaat en tomatensaus toe. Voeg zout, peper en een fijn gesneden rode peper naar smaak toe. Stap 3: Laat het mengsel op laag vuur sudderen tot de saus dik is. Lasagne Stap 1: Snijd de zoete aardappel en courgette in de lengte in dunne reepjes. Stap 2: Doe de courgette in een bak, voeg zout toe en laat 10 minuten staan om het vocht uit de courgette te...

Lees meer

Recept: Courgette rolletjes

  Biowinkel4you.nl     06-04-2022     Reacties (0)

Recept: Courgette rolletjes Deze biologische courgette rolletjes zijn zowel als salade als bijgerecht een traktatie! Ingrediënten 2–3 Courgettes Olijfolie Verse spinazie (+/- 20 blaadjes) Vers gehakte peterselie Verse basilicum (+/- 20 blaadjes) 1 Citroen (geraspte schil en sap) 200 gram van je favoriete, zachte geitenkaas Zout en peper Bereiding Stap 1: Schaaf met een kaasschaaf of mes lange courgette linten. Besprenkel deze met olijfolie en gril ze op een laag vuurtje in een grillpan. Stap 2: Meng de geitenkaas, peterselie, zout en peper bij elkaar en voeg naar smaak de geraspte citroen schil en sap toe. Stap 3: Leg op ieder lint een schep geitenkaas mengsel en een basilicum en spinazie blaadje. Stap 4: Rol ze voorzichtig op en geniet!   Bron: Nature & More

Lees meer

Recept: Citroenspaghetti met mascarpone, spinazie en hazelnoten

  Biowinkel4you.nl     30-03-2022     Reacties (0)

Recept: Citroenspaghetti met mascarpone, spinazie en hazelnoten Proef de Italiaanse lente met deze biologische citroenspaghetti met mascarpone, spinazie en hazelnoten. Ingrediënten 250 gram Spaghetti 500 gram Spinazie (gewassen en grof gehakt) 1 Citroen (geraspt en geperst (ongeveer 3 eetlepels sap)) 120 gram Mascarpone ¼ theelepel Nootmuskaat 100 gram Hazelnoten (fijngehakt en geroosterd) Zout en peper naar smaak Bereiding Stap 1: Mix de citroenrasp, citroensap, mascarpone, nootmuskaat, zout en peper in een schaal. Stap 2: Kook een pan met ruim water en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti beetgaar. Giet de spaghetti af en hou ongeveer 120 ml van het kookwater apart. Stap 3: Doe de spaghetti terug in de pan en zet deze op laag vuur. Roer de mascarpone erdoor. Voeg de spinazie toe en blijft...

Lees meer

Recept: Salade met dadels, venkel, bloedsinaasappel en avocado

  Biowinkel4you.nl     24-03-2022     Reacties (0)

Recept: Salade met dadels, venkel, bloedsinaasappel en avocado Met deze salade met dadels, venkel, bloedsinaasappel en avocado tover je een kleurrijk feestje op het bord! 4 personen, 15 minuten Ingrediënten 1 avocado 75 g waterkers 3 bloedsinaasappels 8 dadels 1 venkelknol sap en rasp van 1 citroen 2 el olijfolie peper en zout Bereiding Stap 1: Snijd van 2 sinaasappels de onderkant af zodat ze kunnen blijven staan. Snijd nu met een scherp mes de schil eraf. Zodanig dat je geen witte vliesjes meer hebt. Snijd nu met een scherp kartelmesje de partjes tussen de vliesjes uit. Stap 2: Ontpit de dadels en snijd in reepjes. Stap 3: Schil de avocado en snijd in plakjes. Stap 4: Snijd de venkel in lange dunne repen. Stap 5: Was de waterkers. Stap 6: Hussel alles door elkaar. Stap 7: Rasp...

Lees meer

Genetische diversiteit, belangrijk voor voedselzekerheid

  Biowinkel4you.nl     16-03-2022     Reacties (0)

Genetische diversiteit, belangrijk voor voedselzekerheid Landbouwsystemen waarin verschillende gewassen en rassen worden geteeld geven een meer stabiele opbrengst en hebben minder last hebben van ziektes en plagen dan monoculturen. Wereldwijd wordt er echter steeds meer van hetzelfde geteeld. Wanneer lokale soorten en variëteiten verloren gaan, leidt dit meestal tot onomkeerbaar verlies van de genetische diversiteit die ze bevatten. Dit proces staat bekend als ‘genetische erosie’. Het steeds kleiner worden van de genetische pool maakt landbouwgewassen kwetsbaar voor ziektes en klimaatverandering. Als bijvoorbeeld van een gewas maar één soort (= één ras) gebruikt wordt met dezelfde genetische basis, zijn alle planten even gevoelig als er een ziekte uitbreekt. Een actueel...

Lees meer

Hoe weet ik zeker dat biologisch ook echt biologisch is?

  Biowinkel4you.nl     09-03-2022     Reacties (0)

Hoe weet ik zeker dat biologisch ook echt biologisch is? In elk land is er een officiële controle-organisatie die checkt of de producenten aan de EU-eisen voldoen. In Nederland is Skal Biocontrole de organisatie die ondernemers registreert, certificeert en controleert, en die toezicht houdt. De Skal-inspecteurs bezoeken alle biologische bedrijven minimaal eens per jaar om te  ontroleren of zij zich aan de regels houden. Daarnaast kunnen zij onaangekondigd inspecteren. Een eindproduct is pas officieel biologisch als alle schakels in de keten gecertificeerd zijn. Dat zijn dus naast de boer en producent ook de verwerker, verpakker, importeur, handelaar, exporteur en het opslagbedrijf. Zo is de traceerbaarheid van alle biologische ingrediënten gegarandeerd. De regels voor biologische producten zijn aanvullend...

Lees meer

Recept: Flammkuchen met geitenkaas

  Biowinkel4you.nl     09-03-2022     Reacties (0)

Recept: Flammkuchen met geitenkaas Deze Duitse pizza-variant is lekker veelzijdig. Dit recept bestaat uit een crunchy bodem met daarop gekarameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht. Borrelhapje 4-6 personen, bereidingstijd 15 min., vega. Bio boodschappenlijstje Flammkuchen deeg 100 g verse geitenkaas 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen 75 g gepelde walnoten 3 eetlepels honing Versgemalen peper Kookgerei Bakplaat bekleed met bakpapier Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 250 °C. Ontdooi het Flammkuchen deeg. Stap 2: Rol het deeg uit tot een dunne plak en leg het op de bakplaat (bekleed met bakpapier). Stap 3: Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de...

Lees meer

7 t/m 13 maart 2022: Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel

  Biowinkel4you.nl     07-03-2022     Reacties (0)

7 t/m 13 maart 2022: Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam. In 2018 was de eerste editie en in vijf jaar tijd is er veel veranderd.  Vlees is namelijk niet het enige wat een enorme CO2-uitstoot en waterafdruk achterlaat. Zuivel is ook erg belastend voor het milieu. In 2022 is daarom de extra laag ‘& Zuivel’ toegevoegd aan de campagne, waarmee het de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wordt. Het initiatief vindt jaarlijks plaats in maart. Het promoot een flexitarisch eetpatroon, waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees en zuivel te...

Lees meer

Recept: Gado gado

  Biowinkel4you.nl     02-03-2022     Reacties (0)

Recept: Gado gado Haal de Indonesische keuken naar jouw eettafel met deze lekkere gado gado! Je maakt gegarandeerd indruk met dit heerlijke kruidige gerecht. Extra leuk: je veganistische vrienden kunnen ook meegenieten! Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vegan Ingrediënten 1 blok tofu van 250 gram Broccoliroosjes van 1 broccoli 250 gram worteltjes in plakjes ½ Chinese kool in brede repen 8 eetlepels pindakaas 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel gemberpoeder 1-2 eetlepels citroensap 1-2 theelepels sambal oelek 2 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel nasikruiden Optioneel: korianderblaadjes Keukengerei Keukenpapier (Snij)plank Zwaar object, zoals een pan Bereiding Stap 1: Snijd het blok tofu in plakjes van ½ cm...

Lees meer

Recept: Bobotie met sperziebonen, granny smith en rijst

  Biowinkel4you.nl     28-02-2022     Reacties (0)

Recept: Bobotie met sperziebonen, granny smith en rijst Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met sperziebonen, granny smith appel en rijst. Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 250 gram zilvervliesrijst 500 gram gehakt 200 gram crème fraîche 500 gram sperziebonen 2 appels Granny Smith 1 gele ui Knoflook 100 gram rozijnen 1 el Garam masala kruiden 1 tl Kerrie kruiden Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en laat de rozijnen wellen in een beetje lauw water. Stap 2: Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Snijd de granny smith in blokjes en snipper de ui en 3 teentjes knoflook. Stap 3: Rul het gehakt en bak de ui en knoflook even mee. Voeg vervolgens de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook...

Lees meer

Verse uitloopeieren tijdens een vogelgriep?

  Biowinkel4you.nl     23-02-2022     Reacties (0)

Verse uitloopeieren tijdens een vogelgriep? Kippenwelzijn staat voorop Bij onze biologische en biodynamische eierleveranciers komt de kip op de eerste plaats. Want de kwaliteit van een ei, hangt samen met de leefwijze van de hen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je hennen (en hanen) kunt houden. De pluimveehouders kiezen ervoor om de kippen te houden in hun oorspronkelijke habitat. Tenminste zo veel als mogelijk, ook in tijde van vogelgriep. Op de biologische boerderijen groeien niet alleen hennen, maar ook hanen op. In het bijzijn van de hanen worden natuurlijke koppels gevormd en voelen de hennen zich meer op hun gemak. Hierbij is één haan en zo’n vijftig hennen de standaard bij Demeter én GeluksVogel. In de stal hebben de kippen voldoende ruimte om rond te scharrelen en voer...

Lees meer

Welke doelstellingen streeft biologisch na?

  Biowinkel4you.nl     23-02-2022     Reacties (0)

Welke doelstellingen streeft biologisch na? De wetgeving waaraan een biologisch product moet voldoen, bestaat uit zo’n  honderd bladzijden met specifieke regels en wetten. In het algemeen worden in de biologische productie de volgende doelstellingen nagestreefd:   Bijdragen aan de bescherming van het milieu en het klimaat In stand houden van de vruchtbaarheid van de bodem op lange termijn Bijdragen aan een hoog niveau van biodiversiteit In aanzienlijke mate bijdragen aan een niet-toxisch milieu Bijdragen aan hoge normen voor dierenwelzijn, en in het bijzonder aan het voldoen aan de soortspecifieke gedragsbehoeften van dieren Bevorderen van korte distributiekanalen en lokale productie in de diverse gebieden in Europa Bevorderen van de instandhouding van zeldzame en inheemse...

Lees meer

Wij zijn lid van Webwinkelkeur

  Biowinkel4you.nl     21-02-2022     Reacties (0)

Wij zijn lid van webwinkelkeur!   Als u uw boodschappen doet is het u misschien al wel eens opgevallen, een roze vakje met een wit vinkje erin en een keurmerk onder aan de pagina van de website. Biowinkel4you.nl is lid van WebwinkelKeur, omdat wij u als klant een aantal zekerheden willen geven. Het is toch fijn om te weten dat de bestelling die je plaatst wordt geleverd en dat de webwinkel die je bezoekt veilig is? WebwinkelKeur heeft daarom een aantal badges ontwikkeld. Als een webwinkel een bepaalde badge heeft, toont dit aan dat de webwinkelier op dat punt is gecontroleerd en aan de eisen van WebwinkelKeur voldoet. Biowinkel4you.nl badges: De review badge: Van reviews kun je als consument leren hoe het er aan toe gaat bij een webwinkel. En wij kunnen bij Biowinkel4you.nl natuurlijk ook van u...

Lees meer

Ondertussen bij Biowinkel4you.nl... Wrap-time

  Biowinkel4you.nl     21-02-2022     Reacties (0)

Wrap-time Wat waren ze heerlijk, de wraps die gemaakt zijn. Echt genieten en zeker voor herhaling vatbaar! Ook nieuwsgierig? Klik hier voor het recept .

Lees meer

De basisprincipes van de biologische sector

  Biowinkel4you.nl     16-02-2022     Reacties (0)

De basisprincipes van de biologische sector In de biologische sector kennen we vier basisprincipes: ZORG Het beschermen en koesteren van het land en de dieren. De planeet leefbaar en gezond houden. De bodem verzorgen zodat ook toekomstige generaties heerlijke producten kunnen verbouwen. ECOLOGIE Het bevorderen van biodiversiteit, ook in de keuze van rassen en gewassen. En door samenwerking met de natuur, kringlopen, water, bodem, planten. GEZONDHEID Dit gaat verder dan de gezondheid van de mens: het gaat ook over gezonde bodems, planten en dieren. Kiezen voor biologisch, is kiezen voor een gezond systeem. EERLIJKHEID Ofwel billijkheid, staat voor wederzijds respect, eerlijke prijzen voor boeren, gerechtigheid in de keten waarbij elke schakel waardering krijgt. Bron: Presentatie Bio,...

Lees meer

Regio: 'Ahimsa, de rustende koe' komt bij de Vijfsprong

  Biowinkel4you.nl     14-02-2022     Reacties (0)

'Ahimsa, de rustende koe' komt bij de Vijfsprong Op 23 maart komt Ahimsa, de rustende koe langs bij Urtica de Vijfsprong en zal er twee maanden verblijven. Ahimsa zal het stralende middelpunt zijn van diverse evenementen. In deze blog lees je meer over Ahimsa. Bijna honderd jaar geleden – toen we het grondwater nog ongezuiverd konden drinken en het Europese boerenlandschap bol stond van de bloemen, kruiden, insecten en vogels – voorspelde een groepje landbouwvisionairs dat de intensivering en eenzijdigheid van de landbouw tot grote ecologische problemen zou leiden. Geïnspireerd door de samenhangen en biodiversiteit in de natuur ontwikkelden zij de biodynamische landbouw, een diervriendelijke en natuurinclusieve kringlooplandbouw avant la lettre. Toekomstige leefkwaliteit Na de Tweede...

Lees meer

Recept: Salade van gegrilde courgette-linten

  Biowinkel4you.nl     09-02-2022     Reacties (0)

Recept: Salade van gegrilde courgette-linten Deze salade is zowel geschikt als lunch of als avondeten, voeg een lekker stuk brood toe. Wist je dat de subtiele smaak van courgette nog beter tot zijn recht komt door de courgette-linten even te grillen. Smullen maar! 2 personen, 30 minuten Ingrediënten 100 gram snoeptomaatjes 2 kleine courgettes of 1 grote 5 eetlepels olijfolie 30 gram hazelnoten 1 mozzarella 40 gram rucola Ingrediënten dressing 1 teen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde oregano Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Grill de tomaatjes met wat olijfolie en zeezout in de oven in 15- 20 minuten. Stap 2: Snijd de courgette in dunne linten, met bijvoorbeeld een kaasschaaf of keukenmachine. Stap 3: Wrijf de...

Lees meer

Dirty Dozen

  Biowinkel4you.nl     09-02-2022     Reacties (0)

De Amerikaanse organisatie ‘Environmental Working Group’ publiceert elk jaar een actuele lijst van groenten en fruit waarop de hoogste concentraties aan pesticiden zitten. Deze lijst heet de ‘Dirty Dozen’. In de EU gelden iets andere regels dan in Amerika, dus deze lijst kun je niet een-op-een toepassen op Nederland. De NVWA heeft in 2017 wel onderzoek gedaan naar Hormoon Verstorende Pesticiden (HVP) in groente en fruit op de Nederlandse markt. Veel geconsumeerde producten met de meeste HVP’s zijn nectarines, perziken, druiven, courgettes, pruimen en wortels. Maar ook kersen, pepers en komkommers vallen onder de ‘probleemproducten’. De meeste producten met Hormoon Verstorende Pesticiden komen uit Spanje. Vooral de nectarines, tafeldruiven en perziken. Het rapport adviseert dat vooral...

Lees meer

Ondertussen bij Biowinkel4you.nl...

  Biowinkel4you.nl     04-02-2022     Reacties (0)

Ondertussen bij Biowinkel4you.nl… Er is ons gevraagd of we 90(!) ontbijtpakketten willen maken. Tuurlijk, geen probleem! Naast de heerlijke biologische en Demeter producten die in het pakket gingen (zoals een broodmandje, sinaasappelsap en appels) mochten we er ook kaartjes bij doen. En deze maken we natuurlijk ook zelf, super leuk en gezellig om met het hele team te doen!

Lees meer

Recept: kip-groenten wrap met honing mosterd

  Biowinkel4you.nl     26-01-2022     Reacties (0)

Recept: Kip-groenten wrap met honing mosterd Rollen, vouwen, stappelen alles kan met tortilla wraps. En eenmaal op tafel is het feest! Ingrediënten 1 pak Amaizin tortilla wraps 500 g kipfilet 200 g broccoli, in kleine roosjes 200 g champignons , in plakjes gesneden 1 ui, fijn gesnipperd 150 g geraspte kaas 2 el mosterd 1 el honing 200 ml crème fraîche dragon (1 el gedroogd of 10 gram vers) ijsbergsla , gesneden zout  en peper  naar smaak Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°. Stap 2: Bak de kipfilet, haal van het vuur en snijd in reepjes. Kook de broccoliroosjes beetgaar, giet af en zet ze apart. Bak de gesneden champignons met de ui. Doe de crème fraiche in een schaal. Stap 3: Voeg de kip, broccoli,...

Lees meer