Veel gestelde vragen

Hierbij een aantal antwoorden op veelgestelde vragen en/of ter verduidelijking van je bestelling.

Staat het antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 085-4013163 of stuur een mail naar
info@biowinkel4you.nl

 

Wat zijn de bezorgkosten?

In de regio Achterhoek en Overijssel zijn de bezorgkosten €1,95 per bestelling.
In de regio Arnhem, Utrecht en Amsterdam zijn de bezorgkosten €4,95 per bestelling. 
Val je buiten de bezorgregio? Neem dan even contact met ons op, we kijken graag met je naar mogelijkheden!
De minimale bestelwaarde bij bezorging is €40,-.


Wat is het minimumbestelbedrag?
We hanteren per bestelling een minimum orderbedrag van €40,- voor bezorging. Dit is het totaalbedrag van de boodschappen in je winkelwagen. Voor afhalen geldt geen minimaal orderbedrag.
 

Hoe plaats ik een bestelling?

Om een bestelling te plaatsen in de Biowinkel4you.nl kun je een account aanmaken, maar dat is niet noodzakelijk. Als je een account aanmaakt, kun je de volgende keer gemakkelijk inloggen en hoef je je persoonsgegevens niet opnieuw in te vullen. Tevens kun je je vorige bestellingen inzien onder 'mijn account' en bestellingen herhalen.

Liever telefonisch bestellen? Dat kan: 085-4013163

 

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Als je je bestelling voor woensdag 15.00 uur plaatst, dan bezorgen we deze:

- Op vrijdag tussen 13.00 uur en 20.00 uur in de Achterhoek en Overijssel
- Op zaterdag tussen 9.30 uur en 18.00 uur in de regio Arnhem, Utrecht en Amsterdam.


Uiterlijk een avond voor levering van de bestelling krijg je de geschatte bezorgtijd per mail toegestuurd.
 

Moet ik bij het afleveren thuis zijn?

Dat is fijn, maar niet noodzakelijk. Het is fijn als de koelproducten zo koel mogelijk blijven en gelijk overgepakt kunnen worden in de koelkast of diepvries. Indien het je niet gaat lukken om thuis te zijn als de boodschappen worden afgeleverd, kun je tijdens het bestelproces bij 'opmerkingen' aangeven waar onze bezorger je bestelling kan achterlaten. Dit voorkomt dat wij het pakket nogmaals moeten aanbieden, waar extra bezorgkosten voor in rekening worden gebracht.

Retourneren 
Wij hebben verschillende flessen waar statiegeld op zit, zoals de flessen van de Vijfsprong. Het statiegeld wordt niet in rekening gebracht, maar wij ontvangen deze flessen wel graag retour bij een volgende bestelling, zodat deze hergebruikt kunnen worden. Kratten en koeltassen bij voorkeur direct retourneren.

 

Waar kan ik mijn bestelling afhalen?

Als je je bestelling plaatst voor woensdag 15.00 uur, dan kan de bestelling op vrijdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur afgehaald worden bij ons afhaalpunt aan het Weurden 6 in Winterswijk.

Prijzen?

De prijzen in de webshop zijn inclusief BTW. De eventuele bezorgkosten worden getoond aan het eind van de bestelling.
 

Betalen?

Bij ons kun je met IDEAL betalen.
Ben je een bedrijf en wil je een factuur, mail ons dan via info@biowinkel4you.nl en wij zetten je account om naar een zakelijk account.

 

Zijn onze producten biologisch?


Alle producten van Biowinkel4you.nl zijn 100% biologisch, wij zijn namelijk SKAL en EKO gecertificeerd. Ons Skalnummer is 104773. Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerd organismen. Daarnaast bevatten biologische producten geen chemisch/synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Biologische producten hebben het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Dit keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. Zo weet je als consument zeker dat het goed zit en je bijdraagt aan mens, dier en milieu.
 

EKO?


Biowinkel4you.nl mag met gepaste trots het EKO-keurmerk voeren omdat het meer wil doen dan de Europese wetgeving voor biologische productie voorschrijft. 
EKO is voor de voortrekkers van duurzame, eerlijke en gezonde producten. Nog schoner, natuurlijker, eerlijker en diervriendelijk. Als het beter kán, dan moet het ook beter. Dat is EKO. Hiermee verbinden wij ons aan de biologische principes; ecologie, eerlijk en zorg.

Wat houdt het Demeter keurmerk in?


Demeter is het internationale kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten. De biologisch-dynamische landbouw stelt het ideaal van de zelfvoorzienende boerderij. De ideale boerderij heeft een gesloten kringloop waarin dieren de mest verschaffen voor productie, terwijl de dieren worden gevoed met gewassen van het eigen bedrijf. Alle afval en mest gaan terug naar de grond via compost. Het bodemleven en diepe wortelwerking zorgt dat nieuwe nutrienten worden aangevoerd uit de diepere ondergrond. Zo bereik je een zeer specifiek lokaal karakter en kwaliteit.

Biologisch-dynamisch werkende boeren en tuinders voldoen aan de wettelijke biologische eisen en daarbovenop gelden specifieke Demeter eisen voor dierenwelzijn, bodemkwaliteit, natuur en landschap (o.a. 10% biodiversiteit en de laagste mestgift) en het zover mogelijk sluiten van kringlopen voor mest en voer. Het meeste veevoer wordt op het eigen bedrijf verbouwd. Ter ondersteuning van levenskrachten gebruiken biodynamische boeren speciale preparaten. Ook voor de verwerking bestaan aanvullende regels voor behoud voedingskwaliteit (o.a. niet homogeniseren van melk).