Joost is oprichter en eigenaar van Biowinkel4you.nl en dat is niet zonder reden. “Mijn broertje had een verstandelijke beperking.” Joost geeft aan had, want helaas leeft het broertje van Joost niet meer.

Joost is een idealist, in hart en nieren. Hij heeft veel van zijn broertje geleerd; “Met name over zijn zienswijze en beleving van alledaagse dingen in de wereld, maar ook zijn beperkingen waar hij binnen zijn mogelijkheden tegenaan liep. Ik vind dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking ook mogen deelnemen in de maatschappij, dat is dan ook precies de reden waarom ik Biowinkel4you.nl heb opgericht, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een beperking aan het werk kunnen.”

Biowinkel4you.nl is dus niet zomaar ontstaan, dit komt vanuit een missie. Met de biologische webwinkel van Joost wil hij graag de wereld een stukje mooier maken, samen met zijn werknemers. Zomaar kiezen voor een leverancier zit er niet bij, het moet passen bij Biowinkel4you.nl.

Duurzaamheid is een belangrijk thema, bij Biowinkel4you.nl vinden ze dit de enige manier om beter voor moeder natuur te zorgen. Deze overtuiging loopt als een groene draad verweven in de organisatie. Materialen worden hergebruikt, zijn milieuvriendelijk en voor het overgrote deel biologisch afbreekbaar. Leveranciers worden uitgezocht op basis van deze gedeelde overtuiging, zodat er van een echte samenwerking sprake is, in plaats van afnemer!

Biowinkel4you.nl is EKO gecertificeerd (skalnummer: 104773). Joost heeft niet zomaar voor Biologisch gekozen, want bij een mooiere wereld horen eerlijke producten. Telers die biologisch werken investeren bewust in duurzaamheid en hebben respect voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Daarnaast is biologische teelt vrij van chemisch-synthetische middelen en kunstmest. Biowinkel4you.nl verbindt zich graag aan de EKO-principes: gezondheid, ecologie, eerlijk en zorg.

Biowinkel4you.nl werkt nauw samen met de gemeentes om de arbeidsmarktinclusiviteit te verhogen. Bij biowinkel4you.nl helpen ze mensen met een arbeidsbeperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze mee te laten draaien in het bedrijfsproces. De processen worden ingericht voor de mensen die er werken, Biowinkel4you.nl past zich aan de werknemers aan en niet andersom. Hierdoor worden de biologische producten met veel liefde en vol trots ingepakt, en daar zijn ze bij Biowinkel4you.nl trots op!

Joost Schrijver heeft ook Appel4you.nl opgericht, een bedrijf dat de fruitvoorzieningen op werkplekken realiseert. Appel4you.nl werkt ook met werknemers met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Neem ook eens een kijkje bij Appel4you.nl!