biologische-bloedsinaasappel-moro
bloedsinaasappel moro - kg
Biologische bloedsinaasappels kun je lekker als tussendoortje uit de hand eten, maar zijn uitgeperst ook zeer lekker

Artikelnummer

619

€ 4,98
€ 3,99
Prijs per kilo
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Bloedsinaasappel moro*. * = van biologische oorsprong

De Moro is een volbloed bloedsinaasappel. ‘Moro’ is Italiaans voor ‘Moors’. Dit verwijst naar het gekleurde pigment van de sinaasappel. Rond december begint de Moro te rijpen. Het vruchtvlees heeft dan een oranje tot licht rode kleur. Hoe verder het seizoen vordert, hoe roder het vruchtvlees wordt. Naast het rode vruchtvlees van deze sinaasappel, heeft de bloedsinaasappel een bitterdere smaak dan een gewone sinaasappel.

Naast de Moro heb je ook de Tarocco en de Sanguinello, ook beiden bloedsinaasappels. Doorgaans zijn de Tarocco en de Sanguinello iets zoeter dan de Moro. De Tarocco en de Sanguinello worden halfbloedsinaasappels genoemd, terwijl de Moro zich volbloed mag noemen.

Bloedsinaasappels bevatten volop vitamine A en C, ijzer en calcium. Vergeleken met gewone sinaasappels zijn bloedsinaasappels nog gezonder. Ze bevatten 20% meer vitamine C en ruim 20% meer kalium. Deze voedingsstoffen zijn van harte welkom tijdens de winterperiode! Ze zijn heerlijk om als verantwoord tussendoortje uit de hand eten, maar zijn uitgeperst ook erg lekker.

Wist je dat:
- De kleur van deze sinaasappel aan de boom ontstaat? Het gebeurt in de herfst en de winter als de vrucht afkoelt. De bloedsinaasappel kleurt alleen rood als hij het koud heeft gehad. Deze verkleuring ontstaat door genen die deze sinaasappels hebben en die pas bij een lage temperatuur tot leven komen.
- Bij de teelt van biologische sinaasappels en mandarijnen wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, maar van biologische gewasbescherming en natuurlijke bemesting. Hierdoor is de belasting van het milieu is lager dan bij gangbare teelt en zijn biologische sinaasappels en mandarijnen niet alleen vrij van pesticide, maar hebben ook geen waslaagje.