biologische-couscous-greenage biologische-couscous-greenage
biologische-couscous-greenage biologische-couscous-greenage
couscous - 400 gram
Allergenen: Bevat: TARWE (GLUTEN)

Artikelnummer

5011752

€ 2,79
Prijs per zak
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Durum TARWE*. * = van biologische oorsprong

Allergenen
Bevat: TARWE (GLUTEN)
Kan sporen bevatten van: NOTEN, PINDA

De biologische couscous van GreenAge wordt gemaakt van de beste kwaliteit Italiaanse durum (harde) tarwe. Veelzijdige basis voor salades & tajines en zelfs gebak!

Couscous is in feite pasta. Heel fijne pasta dan. En eigenlijk ontstaan uit pure noodzaak: door de eigenschap die Mediterrane tarwerassen hebben, namelijk dat ze “durum” oftewel, hard zijn. Heel hard. En deze korrels zijn daardoor niet tot fijn meel te malen. Deze gemalen, heel harde tarwe, noemt men ook wel semolina (griesmeel). De houdbaarheid van deze semolina is niet erg gunstig, dus moest men het snel verwerken. In Noord-Afrika was het maken van couscous de oplossing.
 
Durum tarwekorrels zijn vooral hard aan de buitenkant, waar de meeste gluten zitten. Deze harde stukjes blijven niet zo lang goed. De binnenkant van de durum tarwekorrel is echter wat zachter, bevat meer zetmeel. En dat bederft minder snel. Semolina is een mengeling van deze harde en zachte stukjes tarwekorrel. Wanneer je semolina nat maakt, kleven de kwetsbare en minder kwetsbare stukjes aan elkaar. Als je dat natte deeg vervolgens in kleine beetjes met wat zout tussen je handen rolt, vormen zich kleine korrels. Laat je de korreltjes drogen, dan krijg je couscous. Er heeft zich als het ware een conserveringslaagje van zachte zetmeel rondom de kwetsbare harde gluten gevormd. En de houdbaarheid is daardoor ineens een stuk langer: de binnenkant van de tarwekorrel beschermt de buitenkant tegen bederf.

Waarom wij bij Biowinkel4you.nl voor GreenAge kiezen
GreenAge brengt alleen producten op de markt die biologisch zijn. De boeren met wie zij samenwerken, behandelen hun gewassen zoals een chef dat doet bij de bereiding van zijn gerechten; toegewijd en liefdevol. “Hun” boeren beschouwen ze als familie en samen proberen ze zo respectvol mogelijk om te gaan met het leven op aarde. Bij biologisch ligt de nadruk meer op natuur & dieren, bij hun boeren op de mens. Vanzelfsprekend hoort daar een prijs bij die fair is, voor en door iedere schakel in de keten.