biologische-spliterwten-greenage
spliterwten - 500 gram
Biologische spliterwten van GreenAge

Artikelnummer

5011799

€ 2,99
Prijs per zak
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Spliterwten*, * = van biologische oorsprong

Spliterwten zijn groene erwten waarvan het velletje is verwijderd. De erwten vallen daardoor in twee stukken uit elkaar, ze splitsen. Vandaar de naam “split”erwt. Het weghalen van het velletje heeft als voordeel dat je ze meteen kunt verwerken in gerechten (vooral soep) en ze makkelijk zacht worden en uit elkaar vallen.
 
In Nederland zijn spliterwten vooral bekend voor het maken van erwtensoep; met selderij, wortelen, ui en verse kruiden en voor de liefhebber de beste biologische rookworst die je kunt vinden. Maar ook in verfijndere “soepjes” komen spliterwten zeer goed tot hun recht, bijvoorbeeld met veel verse munt en een flinke lepel boeren biologische zure room!

Waarom wij bij Biowinkel4you.nl voor GreenAge kiezen
GreenAge brengt alleen producten op de markt die biologisch zijn. De boeren met wie zij samenwerken, behandelen hun gewassen zoals een chef dat doet bij de bereiding van zijn gerechten; toegewijd en liefdevol. “Hun” boeren beschouwen ze als familie en samen proberen ze zo respectvol mogelijk om te gaan met het leven op aarde. Bij biologisch ligt de nadruk meer op natuur & dieren, bij hun boeren op de mens. Vanzelfsprekend hoort daar een prijs bij die fair is, voor en door iedere schakel in de keten.