Onze Bio Slager

Het vlees dat wij verkopen komt van Onze Bio Slager. Het vlees en de vleeswaren zijn 100% biologisch en zowel SKAL- als EKO-gecertificeerd. Biologisch vlees is niet zomaar een stukje vlees. Biologisch vlees is vlees met een duidelijk verhaal en met een herkomst. Biologisch is beter voor ons welzijn, het welzijn van het dier en voor het milieu. Daarnaast is biologisch vlees in smaak duidelijk te onderscheiden met niet-biologisch vlees als het aankomt op smaak.
 

Dubbeldoel rund
Het rundvlees komt van het ras Blaarkop, dat bekend staat om zijn heerlijke volle rundvlees smaak en diepe rode kleur. De Blaarkop is een echt Nederlands ras. Deze runderen worden gehouden voor hun melk en gaan daarna de wei in om op krachten te komen en weer extra aan te sterken en de spiermassa (=vlees) aan te laten groeien. Het vlees komt dus van een dubbeldoel rund.
De bouw van het dier is solide, met mooie verhoudingen en een gepaste bespiering. De kop is gehoornd en de romp mooi gewelfd. Vanwege haar opvallende verschijning wordt de Blaarkop wel heel chique ‘de koe in chaquet’genoemd.
Van de Nederlandse koeien staat 30% altijd op stal. Per regio kan dat zelfs wel oplopen tot meer dan 50%. Biologische koeien staan alleen ‘s winters op stal, als het te koud is. Minimaal 60% van het voer moet van het eigen bedrijf of uit de regio komen; maximaal 40% van het rantsoen mag uit krachtvoer bestaan. Vleeskalveren (ouder dan 1 week) en vleesstieren worden in groepen gehouden.


Biologisch varkensvlees
Onze Bio Slager werkt met Nederlands biologisch varkensvlees. Biologische varkens hebben het hele jaar een uitloop naar buiten. Zeugen die drachtig zijn hebben toegang tot een weide waar vaak ook een modderpoel is. Er ligt stro in de stal waar de varkens drie keer meer ruimte hebben dan hun reguliere soortgenoten. Ze krijgen daglicht en frisse lucht. Ook hebben ze een schuurpaal en de mogelijkheid om te wroeten. Het voer is voor minimaal 95% biologisch en volledig gentechvrij.
Biologische varkens mogen hun krulstaart houden en ook de tanden worden niet geknipt. Sinds 2007 worden alle biologische biggen onder verdoving gecastreerd. De biologische varkenshouders zijn hier als eerste mee begonnen.
Bij het transport mogen geen elektrische dwangmiddelen worden gebruikt. Het transport van levende dieren vindt alleen binnen Nederland plaats, dus de transportduur is beperkt.


Biologische Polderhoen
De Polderhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip. De kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen in een onbespoten en kunstmestvrij gebied. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. Ze eten, naast wat ze scharrelen, biologisch voer. Het voer is 95% biologisch en volledig gentechvrij. Een biologische kip mag het puntje van haar snavel houden, want dat is net zo gevoelig als een vingertopje.
Kippen zijn van nature bosvogels en biologische boeren proberen hier rekening mee te houden. De Polderhoen wordt dan ook diervriendelijker gehouden dan de Scharrelkip. Een biologische kip leeft langer, krijgt biologisch voer zonder hormonen, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Biologische legkippen krijgen veel ruimte (in de stal max. 6 kippen per m2) en mogen buiten lopen in een begroeide uitloop (4 m2 per kip). In hun stal hebben ze recht op daglicht, zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit keurmerk geeft aan dat een biologische kip een beter leven heeft dan een gangbare kip (geen sterren) en een scharrelkip (twee sterren).
De biologische vleeskippen hebben ook een langer leven. Reguliere vleeskuikens groeien zo snel dat ze na vijf á zes weken al geslacht worden, wat veel welzijnsproblemen oplevert (‘plofkippen’). Biologische vleeskippen krijgen twee keer zoveel tijd, ruim 80 dagen. Daardoor hebben ze geen hartklachten en zakken ze niet door hun poten. Bovendien hebben ze net als de legkippen een dagelijkse vrije uitloop naar buiten, strooisel en stofbaden.
Dit levert een voortreffelijk stuk kip op. Stevig en vol van smaak.


Certificeringen Onze Bio Slager
Naast dat de producten volledig vrij zijn van E-nummers, voldoet het vlees van Onze Bio Slager ook aan een aantal certificeringen. Zo is de slagerij voorzien van een EG-erkenning. Dit wil zeggen dat de producten en het bedrijf qua hygiëne onder toezicht van de EU staan en dus aan een bepaalde standaard voldoen.
Om te garanderen dat de producten biologisch zijn, is Onze Bio Slager SKAL-gecertificeerd. Dit wil zeggen dat alle dieren die zij gebruiken volgens de geldige biologische regelgeving opgroeien en dat alles volgens deze regelgevingen verwerkt wordt. Jaarlijks wordt er door SKAL gecontroleerd of aan alle regels en eisen voldaan wordt.

Biologisch is beter voor ons welzijn, het welzijn van het dier en voor het milieu. Klik hier om jouw biologische stukje vlees te kopen en geniet van de (h)eerlijke smaak!

 
  Biowinkel4you.nl     16-11-2022 08:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.