Brood uit de korte keten

Het klinkt heel logisch, maar het komt nog maar zelden voor dat een voedselketen van ‘land tot bord’ zo zichtbaar is als bij de broden van bakkerij Driekant. Het graan groeit op fietsafstand van bakkerij Driekant op Landgoed Velhorst en het meel wordt gemalen bij molen De Vier Winden in Vragender. Boer, molenaar en bakker zijn allemaal in de Achterhoek gevestigd.

Boer
Het graan wordt verbouwd door Winny en Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst. Zoals je al weet zijn Winny en Arjen bijzondere ondernemers. Zij zijn als Natuurboeren namelijk echt gericht op het geheel, de hele kringloop dicht bij huis houden. Naast granen verbouwen ze ook aardappels en groenten, klik hier om ook deze producten van de Velhorst te kopen.

Molenaar
Molenaar George Gunnewick van De Vier Winden brengt al 25 jaar wekelijks zijn zelfgemalen meel naar bakkerij Driekant. Hij zet het niet zo voor de deur, nee hij zorgt dat het netjes opgestapeld wordt in het magazijn. Dat is een kostbare relatie die helemaal past in een lokale keten en waar de bakkers van Driekant blij mee zijn, waardoor er met veel liefde aan het broodbakken wordt gewerkt.

Bakker
Een groot deel van de tarwe voor het volkoren brood komt van Landgoed Velhorst. Het bekendste brood uit de regio is wel de Velhorster. Het Velhorstbrood (volkoren tarwebrood met haver, artikelnummer 1495) is een heerlijk stevig volkoren tarwe-desembrood. Daarnaast worden er van het spetlbloem van Landgoed Velhorst spelt anijskoekjes gebakken in de bakkerij in Zutphen.

Zo’n lokale samenwerking is iets waar iedereen zuinig op is en wat ook nog eens mooie, (h)eerlijke biologische producten voorbrengt. Klik hier om jouw biologische broden, koekjes, bolletjes of meel van Driekant te bestellen.

  Biowinkel4you.nl     23-08-2023 10:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.