demeter-geitenkaas-tijm-rozemarijn-peper
geitenkaas tijm-rozemarijn-peper demeter - 135 gram
Demeter geitenkaas tijm-rozemarijn-peper van Saanenhof - Allergenen: Bevat: MELK.

Artikelnummer

31911

€ 4,09
Prijs per stuk
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Rauwe geitenMELK**, microbieel stremsel*, zuursel*, zeezout; kruiden** (rozemarijn*, salie*, tijm*, gebroken peper*). *= Biologisch **= Demeter

Allergenen
Bevat: MELK.

Deze Demeter geitenkaas komt van boerderij 'Saanenhof', vernoemd naar het ras van de geiten. De melkgeiten staan in een potstal, waar ze dagelijks vers stro krijgen om in te liggen. Via een voerband krijgen de geiten s 'ochtends en s 'avonds eigen geteeld voer zoals: gras, luzerne, klavers en granen. De geiten kunnen kiezen of ze binnen of buiten gaan staan. In het voorjaar en zomer lopen de geiten en lammeren in de weide waar ze vers gras kunnen eten. Op boerderij ‘Saanenhof’ mogen de lammeren hun horens houden. Hierdoor hebben zij later een prachtig gewei.
De geiten zijn seizoensgebonden dieren waardoor de melkgift door het jaar heen verandert. De melk wordt rechtstreeks verwerkt zoals die uit de geiten komt: rauwmelks. Deze duurzame manier van kaas maken gebeurt op de boerderij zelf.

Deze geitenkaas komt van een Biologisch Dynamisch bedrijf, wat te herkennen is aan het Demeter keurmerk. Deze manier van werken vraagt nog veel meer van de boer dan alleen maar biologisch boeren. Er wordt de geiten een ruimer stro bed, meer rust, meer weide en een langer en leuker leven geboden. Door vooruit te denken, in kringlopen, en te streven naar onafhankelijkheid, wordt door boerderij ‘Saanenhof’ een positieve bijdrage geleverd aan de omgeving. Daarnaast bieden zij zich ook aan als leerbedrijf om de idealen door te geven.

Ongeveer 5 keer per jaar wordt de stal uitgemest. Deze mest gaat terug naar de landerijen waar het voer voor de geiten op verbouwd wordt. Wel 90 procent van het voer wat de geiten eten wordt op eigen akkers geteeld. Het restproduct van de kaasproductie (weimelk) wordt benut bij de voedering van de geiten.