Recept: Gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta

Deze gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta zijn perfect als lunch of bij de BBQ op zomerse dagen.

4 personen, 35 minuten

Ingrediënten
4 zoete rode puntpaprika’s
3 rijpe tomaten, gesneden in dunne partjes
150 gram feta kaas, in blokjes (of vegan Griekse kaas in blokjes)
Een bosje basilicum, alleen de blaadjes
4 takjes tijm
4 tenen knoflook, in dunne plakjes
4 eetlepels extra vergine olijfolie
Zout en peper

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2: Leg een paprika met de punt naar je toe op een snijplank. Snijd een T in de voorste helft van de paprika; de horizontale lijn zo’n 1cm onder het groene steeltje, de verticale lijn vanaf de horizontale snee helemaal naar beneden. Laat daarbij de achterste helft heel.

Stap 3: Duw de paprika voorzichtig open en verwijder de zaadlijsten. Doe hetzelfde met de andere 3 paprika’s.

Stap 4: Verdeel de partjes tomaat, feta blokjes, knoflook, tijm en basilicumblaadjes over de paprika’s.

Stap 5: Ga voorzichtig te werk, de paprika’s mogen niet breken want dan verliezen ze teveel vocht in de oven. Duw ze voorzichtig dicht en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze royaal met olijfolie, zout en versgemalen peper. Zet de schaal in de oven en bak de paprika’s 20-25 minuten tot ze beginnen te blaren. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Stap 6: Ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur, eet smakelijk!


Bron: Nature & More
  Biowinkel4you.nl     29-04-2022 11:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.