Waarin onderscheidt biodynamische voeding zich van biologische voeding?

Omdat biodynamische producten zo min mogelijk worden bewerkt, blijft de vitale waarde van voeding zoveel mogelijk behouden. Enkele voorbeelden: groente- en fruitsappen komen nooit uit concentraat. Dit indikken en vervolgens weer aanlengen met water gebeurt veel bij sinaasappelsap en tomatenpuree. Van biodynamische sappen weet je zeker dat het na het persen zonder deze bewerking de fles in gaat. En melk wordt niet gehomogeniseerd (daarbij wordt de melk door een nauwe opening geperst zodat vetdruppeltjes verkleinen en zich beter door de melk verdelen). Daarom heeft BD-melk een romige kraag. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Demeter-melk onder andere meer aminozuren bevat. Deze melkt smaakt als… melk. Ook zijn in producten met het Demeter-keurmerk nog minder E-nummers toegestaan dan bij biologische producten. Zo mag vlees niet zijn geconserveerd met behulp van nitriet, citroenzuur en ascorbinezuur. En ondanks de natuurlijke aroma’s, kan het alsnog een vrij bewerkelijk proces zijn. Daarom zijn alleen kruiden, specerijen en pure extracten toegestaan om biodynamische producten op smaak te brengen. In yoghurt met aardbeiensmaak komt die dus altijd van echte aardbeien.


Bron: Krant van de Aarde, jaargang 17, 2022-4, nazomer
 
  Biowinkel4you.nl     28-09-2022 10:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.